Ostali sportovi

Idućeg vikenda prvenstvo Crne Gore u praktičnom streljaštvu

Na strelištu “Česka Zbrojovka Montenegro” u Danilovgradu, u nedjelju 30. septembra, održaće se prvenstvo Crne Gore u praktičnom streljaštvu.

“Na takmičenju će nastupiti timovi i pojedinci iz zemlje i regiona”, saopštio je Ljubo Vujičić, generalni sekretar Crnogorske asocijacije praktičnog streljaštva (CAPS)

Takmičenje je otvorenog tipa za sve gledaoce koji žele da prisustvuju ovoj sportskoj manifestaciji, koje svojom dinamikom i atraktivnošću plijeni pažnju svih ljubitelja adrenalnina i sportskog ekstremizma.

Ova vrsta sportskog streljaštva sa oružjem velikog kalibra trenutno je najpopularnija u svijetu i u velikoj je ekspanziji, bez razlike da li su države razvijene ili u razvoju.

“Istraživanja eminentnih institucija u svijetu, koje se bave problematikom oružja i njegove upotrebe, pokazala su, da u državama gdje je taj sport dostigao vrhunac razvoja, bezbjednosna kultura građana i lica koja profesionalno nose i upotrebljavaju vatreno oružje je podignuta na visok nivo, tako da je na taj način u velikoj mjeri smanjen broj nesrećnih slučajeva i zloupotebe vatrenog oružja”, naglasio je Vujičić .

Pokrovitelj takmičenja je Crnogorska asocijacija praktičnog streljaštva (CAPS), a organizator Akademija Češka Zbrojovka Montenegro.

Send this to a friend