Ostali sportovi

Ispisati istoriju POK-a

Marijana Goranović

Svečana ceremonija otvaranja i defile sportista na stadionu “Fridrih Ludvig Jan” u Berlinu označiće početak šestog Evropskog prvenstva u atletici za osobe sa invaliditetom. Crna Gora će u Njemačkoj nastupiti sa šest sportista u deset disciplini.

Biće ovo četvrti put da naši takmičari učestvuju na šampionatima Starog kontinenta, a ove godine nove medalje jure Marijana Goranović (bacanje kugle i diska F 41osobe niskog rasta), Radmilo Baranin (kugla i koplje F 34 bacanje iz stolice), Miloš Ranitović (skok u dalj, T-12 osobe sa smetnjama vida), kao i debitanti na velikim takmičenjima Maja Rajković (bacanje kugle i koplja F 54 bacanje iz stolice), Mirnes Ramović (bacanje kugle i diska, F 11 osobe bez vida) i Danilo Gojković (bacanje koplja, F 34 bacanje iz stolice).

“Goranović je među glavnim favoritima u kugli, ali i u disku nije bez šansi. Baranin ovoga puta koplje baca u težim okolnostima, spojenim kategorima F33/34. U kugli je i dalje jako konkurentan za medalju. Možda i Ranitović u skoku u dalj prekine nesrećnu okolnost vječito četvrtog u skoku u vis. Možda će i Rajković u bacanju koplja biti naš novi ponos” rekao je selektor Igor Tomić.

“Znajući odnos naših velikih boraca prema komitetu i nama koji radimo sa njima, siguran sam da će Berlin ispisati još jednu lijepu stranicu Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, možda i istorijsku”.

Šampionat u Berlinu će biti najbrojniji u istoriji nastupiće preko 700 atletičara iz 40 država.

Takmičenje će od crnogorskih sportista otvoriti 22. avgusta Ramović u bacanju diska, a istog dana na terene će Baranin i Gojković u bacanju koplja, u spojenoj kategoriji 33 i 34. Dan kasnije Goranović će bacati kuglu, a Rajković koplje.

Za 24. avgust zakazan je nastup Baranina u bacanju kugle, dan kasnije će na borilišta Rajković i Ramović u bacanju kugle, a Ranitović u skoku u dalj. Nastup crnogorskih reprezentativaca će kompletirati Goranović 26. avgusta u bacanju diska.

Send this to a friend