Ostali sportovi

Ivana Nikolić bez premca u Nikšiću

Talentovana džudistkinja Ivana Nikolića proglašena je za najboljeg sportistu Nikšića u 2017. godini.

Ova 16-godišnjakinja je briljirala u godini na izmaku i osvojila titulu vicešampiona svijeta u Čileu, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu u Litavniji,

“Dobiti priznanje za najbolju mladu sportistkinju, kao i danas ovu nagradu, velika je čast i odgovornost. Iza svega ovoga stoji ogroman rad i trud i odricanja koja su se isplatila. Veliku zahvalnost dugujem svom treneru Jeleni Mićović Šutović, svom matičnom klubu, cijelom stručnom timu kao i porodici koja me podržava”, kazala je Ivana.

Nagrada za najboljeg trenera otišla je u ruke stratega Sutjeske Nikole Rakojević. S njim na klupi, fudbaleri tima kraj Bistrice dominiraju u ovogodišnjem šampionatu naše zemlje, dok je u minuloj sezoni Sutjeska osvojila Kup Crne Gore.

“Kad radim u jednom klubu gdje je zaista sve dobro funkcionisalo, gdje smo imali jedan miran rad, jer je uprava uradila svoj posao na najbolji mogući način, gdje su igrači profesionalno odradili svoj posao, gdje samo mi u stručnosm štabu imali dobru komunikaciju i lako izlazili na kraj sa manjim problemima, imali dobru podršku navijača na svim utakmicama, to je onda rezultiralo ovim nagradama. Mislim da je ovo tek početak nekih dobrih rezultata koje fudbalski klub treba da pravi, a svakako da, kad dobijete nagradu svog grada, onda to ima neku posebnu težinu i posebnu vrijednost, i bez obzira koliko ste iskusni i koliko godina imate, ipak vam to daje neku snagu da nastavite još bolje”, kazao je Rakojević.

Na današnjoj ceremoniji uručene su individualne nagrade najboljima po sportskim disciplinama kao i druga priznanja za doprinos na polju sporta: Jovana Peković – džudo, Vladan Giljen – fudbal, Boris Lalović – košarka, Nikola Malović – karate, Nikola Taušan – odbojka, Elena Tomić – rukomet, Slađana Perunović – atletika, Stefan Mandić – šah, Danijel Jaganjac – boks.

Milojica Srdanović je najbolji društveno-sportski radnik, a Zoran Marojević najbolji rekreativac. Posebno priznanje pripalo je Petru Kasomu za paraolimpijske rezultate. Iliji Neneziću pripala je nagrada za sportskog novinara godine.

Send this to a friend