Ostali sportovi

Izgradnja naučne baze podataka sa vrhunskim sportistima malog fudbala

foto: UCG

Nastavnici i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavili su sa antropometrijskim testiranjem vrhunskih sportista u regionu, u hrvatskom futsal klubu Zrinjski iz Mostara.

Zrinjski je član Premijer lige Bosne i Hercegovine koji će razigravati u plej ofu za prvaka države i finalista Kupa Bosne i Hercegovine.

Igrače kluba su testirali prof. dr Duško Bjelica, prof. dr Stevo Popović , mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević, a imali su i podršku kolege sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, prof. dr Marina Ćorluke.

„Ovo je već treći klub u kojem, testiranjem sportista, proširujemo bazu podataka koja će poslužiti za naučna istraživanja. Do sada smo u regionu testirali prvake Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, F.C. Mostar SG Staklorad, potom igrače malog nogometnog kluba u Čitluku Brotnjo. Testiranja ćemo nastaviti i u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj”, kazao je mr Jovan Gardašević.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje radi na formiranju baze podataka igrača i klubova malog fudbala u regionu, posebno vodeći računa da to budu klubovi koji igraju kvalifikacije za takmičenja u Evropi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
realnost
Gost
realnost

visina, tezina, godine i stanes na vagu da ti izracuna procenat masti, vode itd…
ali to je antropolosko…e kuku

a ne moze bez bjelice…

Send this to a friend