Ostali sportovi

Jakšić majstorijama po kiši stigao na korak od krune

Crna Gora polako dobija novog majstora brdskih staza. Mladi kotorski automobilista Vasilije Jakšić osvojio je drugo mjesto u austrijskoj Sent Agati u (pretposljednjoj) 13. trci šampionata Centralnoevropske zone na brdskim stazama i što je najbitnije samo veliko čudo može da ga odvoji od šampionke krune.

Sve što član kotorskog tima AMSK “Blažo Smiljanić” treba da uradi na posljednjoj trci na Avali kod Beograda je da na kraju stigne na cilj, nije važno na kojem mjestu će završiti trku.

Po velikoj kiši u Austriji Jakšić je u prvoj vožnji bio treći u svojoj N-1 divizij i, dok je u drugoj zauzeo drugo mjesto, ali ono što je najbitnije oba puta bio je brži od glavnog konkurenta za titulu šampiona Petera Ambruza iz Slovačke.

“Ovaj vikend bio je veliko iskustvo za mene, kao i vožnja od 200 kilometara na sat po kišnim uslovima” istakao je Jakšić za portal RTCG.

“Vodim u generalnom plasmanu sa devet i po bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Petera Ambruza. Čekam Beograd i trku na Avali, gdje bi trebalo da ovjerim titulu šampiona’!

Send this to a friend