Ostali sportovi

Janović: Berane dobilo hram sporta vrijedan čekanja

Putevi domaćih i medjunarodnih rukometnih, košarkaških i odbojkaških takmičenja, ubuduće će voditi i u Berane, poručio je ministar sporta, Nikola Janović, na otvaranju novoizgrađene sportske dvorane, hrama sporta, koji će, kako je kazao, umnogome izmijeniti ne samo sportsko lice grada na Limu, već i sjevera Crne Gore.

Dvorana se nalazi u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa u neposrednoj blizini gradskog stadiona, površine 5.350m² i kapacitetom od 1.528 mjesta.

Čestitajući građanima 21. jul, praznik grada, Janović je zahvalio opštini Berane na pozivu da, zajedno sa njenim predsjednikom Dragoslavom Šćekićem, svečano otvori novu sportsku dvoranu i podsjetio da je u izgradnju i opremanje tog sportskog objekta, iz kapitalnog budžeta, država uložila skoro pet i po miliona eura.

,,Izgradnja nove sportske dvorane, svjedoči o pregalaštvu i upornosti svih onih koji su učestvovali u ovakvom jednom gradjevinskom poduhvatu. Ako se tome dodaju i brojni planirani prateći sadržaji, onda sa punim pravom možemo da poručimo da je grad Berane dobio svoj hram sporta, koji je vrijedilo čekati”, ocijenio je Janović.

Polazeći od značaja koji sport ima za zdravlje nacije, međunarodni prestiž, afirmaciju, nacionalni ponos i druge vrijednosti od opšteg društvenog interesa, a u želji da, ne samo održi, već i otvori nove perspektive razvoja crnogorskog sporta naročito na sjeveru Crne Gore, država u kontinuitetu stvara uslove za njegov razvoj, kazao je ministar i dodao je ,,i ova kapitalna investicija, potvrda vladine vizije, da iz godine u godinu, domaćinski je osposobljavajući, gradi sportsku infrastrukturu, koja će biti u funkciji razvoja crnogorskog sporta”.

Janović je najavio da će, do kraja godine, Ministarstvo sporta dostići cifru od blizu milion eura, koliko je u adaptaciju i rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih sportskih objekata, uložilo u prvih godinu i po rada Vlade.

Podsjetio je na rekonstruisano gradsko sportsko igralište u Plužinama i jedno školsko u Kotoru, na otvorenu prvu gradsku teretanu u Mojkovcu, renovirane fiskulturne sale u Ulcinju, Pljevljima, Cetinju i Kotoru. Opština Rožaje, dobiće fudbalski teren sa vještačkom travom, stadion FK Komovi u Andrijevici novu tribinu. U Šavniku bi trebalo da počne izgradnja prvog stadiona malih sportova, na Žabljaku se jedan takav privodi kraju, dok i u Petnjici očekujemo početak izgradnje novih sportskih terena.

,,Zato je Crna Gora danas, pravo sportsko gradilište, jer nam je cilj da proširimo sportsku bazu i djecu motivišemo da se bave sportom, a da ulaganja u sportsku infrastrukuturu, budu podstrek za mlade i dostignu nivo koji će biti srazmjeran uspjesima koje postižu crnogorski sportisti”, poručio je ministar Janović i u ime Vlade Crne Gore, odao priznanje, svima onima koji su u novu sportsku dvoranu, ugradili entuzijazam, želju i volju, da grad Berane dobije mjesto, koje će doprinijeti ne samo popularizaciji i promociji sporta i zdravih stilova života medju građanima, naročito onim najmlađim, već će pozitivno uticati i na razvoj sportskog turizma.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić uvjeren je da će impresivno zdanje sportske dvorane, postati mjesto sportskih, kulturnih i zabavnih aktivnosti jer je tako, kazao je na otvaranju, i koncipirano.

,,Posebno se zahvaljujem prethodnom predsjedniku Vlade, koji je uvažio naš zahtjev i razumio potrebu izgradnje hale, kao i sadašnjem, koji je zajedno sa nama, nastavio realizaciju započetog projekta. Naša dvorana, naš je zajednički uspjeh, investicija u bolju, ljepšu i zdraviju budućnost, ona je već sada simbol našeg grada. Ovo je još jedna u nizu naših infrastrukturnih, sportskih pobjeda”, poručio je predsjednik beranske opštine.

Ministar Janović je, na Šćekićev poziv, prethodno prisustvovao i svečanoj sjednici povodom 21. jula, Dana opštine Berane.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivangradjanin
Gost
Ivangradjanin

Pa sad termine cepajte po 50€ mora se finansirati prekobrojni radnici zdravih i ovih demokrata.Nije bilo do danas nigdje da klubovi koji prestavljaju grad placaju termine.Ali omamo mi demokrate rekose da brinu za mlade.Piiiii sram ih biloooooo.

Popaj
Gost
Popaj

Kako se lijepo druži sa đecom,onako spontano se slika…

VukoBa
Gost
VukoBa

Mozete li gispodine Scekicu da zaposlite jos jednog savjetnika posto imate savjetnika za sport imate i onog iz Bjelog Polja savjetnika pa imate potpressjednika opstine Kljajica pa imate demokratu sekretara za sport pa pomocnika demokratinog iz fronta sve rukovodeca mjesta plate sve preko 1000 evra bogami Scekicu tacno se vidi da se sa Milom druzis i on ima dosta savjetnika!… Više »

Razocarani
Gost
Razocarani

Jeki to zavrsena ONA dvorana u kojoj 50% gledalaca ne vidi teren od nosecih stubova ?

Todor
Gost
Todor

Treba sve prepustit mladjima. Ovi stati bi se samo svadjali

Send this to a friend