Ostali sportovi

Janović: Tri mjeseca bez odgovora predsjednika Opštine Kotor

Ministar sporta Nikola Janović tokom radne posjete Kotoru, sa žaljenjem je konstatovao što predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, nije u svojoj radnoj agendi našao vremena da odgovori na poziv da se tokom njegove radne posjete Kotoru sastanu i razgovaraju o saradnji ministarstva sporta sa lokalnom zajednicom, osnovnim i srednjim školama:

„Već tri mjeseca bezuspješno pokušavamo da usaglasimo agendu i rekao bih da nije samo pitanje vremena, već i pitanje odsustva političke volje i demokratskog kapaciteta da se prosto shvati da na toj liniji političkog obračuna ne bi trebalo da se nađu djeca”-poručio je ministar Janović.

Djecu, kako je rekao, ne bi trebalo miješati u politiku, već bi im trebalo omogućiti “najbolje uslove da se bave sportom i zdravim stilovima života”.

„Takođe znamo da i svaki roditelj, bez obzira koju partiju glasa, da li glasa DPS, Demokrate, SD, SDP ili Demokratski front, svakako želi da mu dijete ima najbolje moguće uslove i želi da mu se dijete bavi sportom, usvajajući na taj način zdrave stilove života. Tako da još jednom želim da iskažem žaljenje zbog toga, a takođe sam želio da sa gradonačelnikom Jokićem obiđem bazen u Kotoru, da zajedno, on sa pozicije gradonačelnika, i ja sa pozicije ministra sporta uputimo inicijativu prema Direkciji javnih radova koja, izvodi radove na tom bazenu, da prosto ne bude zastoja u sanaciji i rekonstrukciji, jer znam da naši mališani, mali vaterpolisti već sedmicama treniraju u Budvi i Herceg Novom”- istakao je Janović.

Kotorska Gimnazija, Srednja pomorska i Osnovna škola „Narodni heroj Savo Ilić“ , tri su od pet crnogorskih škola u čiju će adaptaciju dvorana, sala i igrališta Ministarstvo sporta uložiti više od 100.000, 00 eura- najavio je ministar Janović i tom prilikom upoznao direktore i učenike sa projektom „Afirmacija školskog sporta“ koji Ministarstvo planira da realizuje do početka nove školske godine i to u saradnji sa jednim stranim donatorom sa kojim intezivno pregovara.

Ministar je objasnio da se taj projekat naslanja na brigu o školskom sportu čijoj se afirmaciji i razvoju ministarstvo sporta posvetilo od samog osnivanja kao jednom od ključnih prioriteta. „Adaptacijom postojećih školskih sportskih objekata, ispunjavamo ciljeve iz nedavno potpisanog Memoranduma o školskom sportu“ – kazao je ministar Janović i najavio da će projekat „Afirmacija škoslkog sporta“ u prvoj fazi obuhvatiti tri crnogorske opštine Kotor, Pljevlja i Cetinje, sa direktnom ciljnom grupom od blizu 3000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Zajedno sa svojim saradnicima, ministar se najprije sastao sa direktorom OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ Nebojšom Kučem , sa kojim je, osim o rekonstrukciji školskog poligona, razgovarao o mogućnostima da učenici putem redovne nastave fizičkog vaspitanja, ali i vannastavnih aktivnosti steknu osnovna umijeća, prije svega u bazičnim sportovima.

Janović je radnu posjetu Kotoru, nastavio obilaskom Gimnazije i Srednje pomorske škole gdje ga je na otvaranju foto izložbe dočekalo veliko iznenadjenje, koje su mu priredili učenici i njihovi direktori Božo Perović i Veljko Botica. U holu škole postavljena je fotografija ministra Janovića iz igračkih vaterpolo dana i biće prva u nizu fotografija zaslužnih učenika Gimnazije, u kojoj je ministar Janović završio srednju školu.

Obraćajući im se u školskom amfiteatru, ministar im se zahvalio, ističući da mu je velika čast i zadovoljstvo što će njegova fotografija, sadašnje i buduće generacije podsjećati kako se iz škole može uspješno zakoračiti u svijet vrhunskog sporta. Učenicima je poručio da su u sigurnim rukama: “Profesori koji su danas uz vas, bili su i uz mene”.

Srednja pomorska škola, iznjedrila je u medjuvremenu mnoge sportske talente i već sada se može pohvaliti vrhunskim mladim veslačima koji su nedavno na regati u Tivtu osvojili prvo mjesto i potvrdili dominaciju u veslanju u akvatorijumu Jadrana, na čemu im je ministar tokom susreta i čestitao.

Sumirajući sastanak sa ministrom Janovićem, direktor Srednje pomorske škole Veljko Botica ocijenio je da postoji veliki prostor za saradnju, poručujući da zadataka i planova neće nedostajati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Donja Morača
Gost
Donja Morača

Nema kad od pravljenja zajednice srpskih opština sa Krapovićem.

ha...
Gost
ha...

Nema on kad da Vam odgovori, pravi autonomiju primorja sa svojim pajtašima…

Send this to a friend