Ostali sportovi Preregistracija završena

Janović zadovoljan, sistem u sportu uređeniji

Ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je održao konferenciju za medije, prilikom čega je iznio rezultate postignute od jula 2018. godine, odnosno od početka implementacije novog Zakona o sportu.

Velike uspjehe naših sportista po kojima smo godinama unazad kao država prepoznati doživjeli smo kao obavezu da unaprijedimo i uredimo sistem sporta.

Danas imamo snažniji i uređeniji sistem koji prati naše sportiste u svakom smislu.

,,Od 3000 klubova i saveza koje smo zatekli u Registru sportskih organizacija, u proces preregistracije po novom Zakonu ušlo je njih 854, što znači da preko 2000 nije nikada ni funkcionisalo već je riječ o fiktivnim klubovima” – kazao je ministar.

Takođe, više nema lica u sportskim organizacijama koja su pravosnažno osuđena za onaj opseg krivičnih djela koje prepoznaje Zakon o sportu, a procedure provjere je prošlo preko 30.000 lica od čega je preko 1500 moralo da se povuče iz saveza i klubova po ovom osnovu.

Janović je konstatovao da sada imamo jasnu i transparentnu situaciju, koja podrazumijeva da divlji klubovi i savezi više neće moći da se prikrivaju iza onih koji stvarno rade i doprinose razvoju sporta u Crnoj Gori. Ovo će, smatra
ministar doprinijeti i razvoju dječijeg sporta čija je realizacija u planu Ministarstva sporta i mladih do kraja tekuće godine.

Naposljetku, Janović se osvrnuo na premije koje su najveće u regionu, a koje se sada uplaćuju direktno sportistima. Ministar je istakao da je za stipendiranje blizu 400 talentovanih reprezentativaca izdvojeno iz budžeta u 2018 i
2019.godini preko 600.000 eura, a da je novo zakonsko rješenje kojim je utvrđen status „perspektivni sportista“ omogućilo da naših 40 najmlađih reprezentativaca dobiju stipendiju Ministarstva sporta i mladih u periodu od
godinu dana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
drz. boka k
Gost
drz. boka k

kakav glupi zakon, nesto kao po francuskom sistemu, ee daleko smo mi od francuske po svemu, po ponasanju, vaspitanji, itd itd. sramota

Gorbacov
Gost
Gorbacov

Cini mi se da si ti uredjeniji

mladi varvar
Gost
mladi varvar

sto je sa bokserskim savezom?Ako je vaterpolo uspavan ovi su u komi odavno.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

MINISTAR KADA JE DOŠAO NA VLAST ODMAH JE VRATIO VLADI CRNE GORE PREKO 500.000,00 EURA ,DOBIJENE PO OSNOVU REBALANSA BUĐŽETA ZA 2016 godinu.ONDA NIJE RAZMIŠLJAO,NI O ĐECI PRIMORCA,NI O TRENERIMA PRIMORCA,PA SAMIM TIM NI O BAZENU PRIMORCA.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

MINISTRE SPORTA ,NIKOLA JANOVIĆU TI SI U DOGOVORU SA DRUGIM MINISTROM,TVOJIM KOLEGOM UGASIO ĐžUDO SAVEZ CRNE GORE,NIJESI NI TREPNUO.ĐžUDO SAVEZ CRNE GORE JE BIO SPREMAN ZA TOTALNU REVITALIZACIJU,ALI NE NA NAČIN NA KOJI SI TO NAPRAVIO U POLITIČKO TRGOVAČKOM DOGOVORU SA KOLEGOM MINISTROM.MINISTRE AKO PROČITAŠ OVAJ KOMENTAR ,OČEKUJEM DA GA DEMANTUJEŠ,,PA ĆU TI JA OBJASNITI ARGUMENTIMA NAŠTO SI TI SVE… Više »

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Ministar sporta i mladih Nikola Janović ,nijje konstatovao da uz punu podršku Vlade Crne Gore neće da ispoštuje stav 3 ,člana 62 Zakona o sportu,kojim je precizno definisano”Lica zaposlena u Ministarstvu i organima lokalne uprave nadležnim za oblast sporta ne mogu biti angažovana u sportskim organizacijama”.Na potezu je Agencija za korupciju.Nije moguće da novinari nijesu znali za ovu situaciju.

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Vaterpolo savez?

sportbili
Gost
sportbili

On zadovoljan a sport nikad losiji !?!?!?

drz. boka k
Gost
drz. boka k

zakon katastrofa, traze sekretarice sa 7 stepenom, kancelarije, itd itd. sramota i bruka

Send this to a friend