Ostali sportovi

Jasna poruka svjetskog prvaka – Dejane, ovo je za tebe!

Bojan Bošković

Sa licem dobrog i neiskvarenog dječaka iz kraja, a srcem lava mladi crnogorski karatista zastrašio je planetu prije nekoliko dana na jednom od čuvenih španskih ostrva u blizini Afrike. Svijet se na Kanarskim ostrvima poklonio svom novom vladaru u karateu.

Bojan Bošković, mladi majstor Omladinca iz Podgorice zagrizao je zlatnu medalju u konkurenciji najboljih kadeta na planeti. Nakon borbe u kojoj je protiv Brazilca Andrea dos Santoša stigao do svjetske krune, Bojan je iz glavnog grada Kanarskih ostrva Santa Kruz de Tenerife pričao za Dnevne novine.

Prvo što nas je zanimalo je da li novi šampion svijeta želi nekome da posveti zlatnu medalju…

“Želim, naravno! Ovu medalju sam posvetio svom bratu Dejanu koji se bori sa distrofijom mišića”, poručio je svjetski prvak.

O trenutku kada je postao svjestan da je najbolji na svijetu i kada je sa njegovih grudi zasjalo zlato ne treba mnogo trošiti riječi…

“Osjećaj je zaista odličan, taj trenutak se ne može opisati”, istakao je Bošković.

Koliko je iz malene Crne Gore doći do svjetskog vrha, takođe je dobro poznato…

“Veoma je teško stići do vrha, jednostavno treba puno rada i odricanja. Trenirao sam po tri puta dnevno”, istakao je Bošković. “Da li sam nekada pomislio da odustanem od svega? Nisam nikada, jer sam imao svoj cilj”.

Karate je odnedavno član olimpijske porodice, tako da će Bojan svoje snove moći da ostvari i na magičnim Igrama, iako je trenutno veoma rano da razmišlja o njima…

“Ne nadam se Igrama u Tokiju, jer neću moći da učestvujem zbog godina, ali se zato trenutno nadam Olimpijskim igrama za mlade, koje će se održati u Argentini 2018. godine”, dodao je Bošković.

Da li od novog svjetskog šampiona zlatne medalje možemo očekivati i kada bude u seniorskoj konkurenciji?

“Naravno da možete”, poručio je kratko i jasno na kraju Bošković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
FILIP
Gost
FILIP

Bravo Boki!Samo naprijed u nove pobjede!

Send this to a friend