Ostali sportovi

Joković ostavio Savez u dobrom stanju

Vladimir Joković

Skupština Karate saveza Crne Gore (KSCG) usvojila je danas Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2017, kao i Plan i program rada za ovu godinu.

Jednoglasno, kao i prethodna tri, usvojen je i izvještaj Nadzornog odbora za 2017. godinu.

Predsjednik KSCG, Vladimir Joković u izvještaju o radu precizirao je ostvarene rezultate u svim reprezentativnim selekcijama, kao i aktivnosti na organizaciji i poboljšanju statusa Saveza, kao i popularizaciji karatea u Crno Gori.

Jednoglasno usvojen je i finansijski izvještaj, u kojem je prezentovan bilans prihoda i rashoda u 2017. godini.

Joković je obrazložio finansijske probleme Saveza, navodeći da će i pored toga KSCG prvi put narednu godinu početi sa pozitivnim saldom, odnosno bez dugova.

On je upoznao delegate na probleme u odnosu sa Ministarstvom sporta, navodeći da je taj vladin resor tužio Karate savez i zatražio da zbog, kako su naveli u tužbi neispunjavanja ugovorom preciziranih obaveza, vrati opredijeljena sredstva za programske aktivnosti.

Joković je obavijestio da je Savez dostavio sudu protiv tužbu i da je prvo ročište zakazano za 15. septembar.

On je kazao da Savez ponaša domaćinski, da operdijeljena sredstva troši za sportske aktivnosti, predviđene kalendarom takmičenja, navodeći da će to dokazati na sudu.

Predstavnik Omladinca, Nikola Raković apelovao je na predstavnike klubova da ne dozvole degradaciju i omalovažavanje karatea i ostvarenih rezultata, kao i umanjivanja statusa karatea u Crnoj Gori.

On je zatražio od ministarstva sporta da raspodjela sredstava bude ranije kako se ne bi dešavalo da novac Savezi dobiju kada su već odrađena dva ili tri velika takmičenja.

Raković je apelovano na jačanju sudijske organizacije, da se mobilišu sudije i da im se pomogne da nijedno takmičenje ne propuste, čime bi još više podigli nivo crnogorskog karatea.

Predsjednik Tehničkog komiteta, Vojo Dulović kazao je da Savez treba da se izbori za pravičnu raspodjelu, na osnovu učešća i rezultata na međunarodnoj sceni i raspostranjenosti sporta u Crnoj Gori.

Predstavnik Budućnosti, Dragoljub Kopitović predložio je izradu strategije za četiri godine, umjesto do sada jednogodišnjeg plana i programa.

Dogovoreno je da se ovlasti UO da oformi komisiju koja će pripremiti strategiju karatea za naredni četvorogodišnji period, odnosno olimpijski ciklus.

Joković je obavijestio da će usvajanjem novog Zakona o sportu svi klubovi morati da se preregistruju i da će za to imati najviše četiri mjeseca od njegovog objavljivanja u Službenom listu.

Prema njegovim riječima, Savez će imati još dodatna dva mjeseca za promjenu statuta i usklađivanja akata sa zakonskom regulativom.

“Zakonom je predviđeno da kao predsjednik političke partije ne mogu voditi i biti dio rukovodećeg tijela Saveza. Donijeću odluku veoma brzo i o tome ću vas obavijestiti. Sigurno neću kršiti Zakon, a ostao u savezu ili ne, kao presjednik ili na nekoj drugoj funkciji, uvijek ću biti uz karate, moj doprinos kaoi do sada biće potpun. Ostavljam savez mnogo uređeniji i bolje organizovaniji nego kada sam ga preuzeo”, rekao je Joković.

Na Skupštini su karate klubovi Pljevlja i Piva iz Plužina primljeni u pridruženo članstvo, dok će pod monitoringom biti Pozitiv iz Budve.

Skupštini su prisustvovala 24 delegata, od kojih je 21 ima pravo glasa.

Savez ima 31 klub sa pravom odlučivanja.

Tags
Send this to a friend