Ostali sportovi Kvalifikacije

Juniori uzeli set, ali izgubili od Slovačke

Juniorska odbojkaška selekcija

Muška juniorska reprezentacija Crne Gora poražena je od selekcije Slovačke rezultatom 3:1 (25:13, 25:20, 22:25, 25:16), u drugom kolu grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Predraga Ćorluke loše su otvorili utakmicu, Slovačka je na startu napravila razliku 7:1, pa su naši morali na minut odmora. Formalni domaćini Slovaci zadržali su prednost tokom čitavog seta i bez problema riješili su taj dio igre u svoju korist rezultatom 25:13.

Naši momci fantastično su počeli drugi set i poveli 5:0 na servis Vukašina Cimbaljevića. Juniori Slovačke, međutim, preokrenuli su rezultat, poveli 11:7, pa je seriju poena protivnika prekinuo selektor Ćorluka tajm-autom. Slovaci su, ipak, stalno imali sigurno vođstvo, s tim da su naši na kraju uspjeli da dođu do 20 poena.

Nakon dobre igre u finišu drugog seta, Crna Gora je dobro počela i treći, vodila je 6:4, pa 7:5, kada je selektor Slovačke Ivan Hjadlovski zatražio tajm-aut. Nije pomoglo, naši igrači uzeli su još dva poena i poveli 9:5. Uskoro je Crna Gora imala i pet poena prednosti (12:7), a na 20:15 Slovaci su ponovo zatražili odmor. Crna Gora je povela 21:15, a naš rival smanjio na 22:18 i natjerao našeg selektora da zatraži odmor. Ćorluka je to uradio još jednom kada su Slovaci izjednačili na 22:22 i to je urodilo plodom – njegovi puleni uzeli su tri poena zaredom i dobili treći set sa 25:22.

Slovačka je u četvrtom setu povela 4:1, a pri rezultatu 5:1 Predrag Ćorluka je zatražio tajm-aut. Naši igrači uhvatili su priključak nakon toga, prilazili na dva poena zaostatka, a pri vođstvu protivnika 15:11, naš selektor opet je zatražio odmor. Ipak, Slovaci su sačuvali prednost i posljednji period dobili sa 25:16.

Crna Gora sjutra, posljednjeg dana turnira, igra protiv Finske od 19 časova. U prvom meču od 16 sati sastaju se Norveška – Slovačka.

Send this to a friend