Ostali sportovi OSCG

Juniorke Crne Gore u januaru dočekuju Švedsku, Izrael i Kosovo

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore ugostiće Švedsku, Izrael i Kosovo na turniru prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, koji će se od 10. do 12. januara odigrati u Sportskom centru “Igalo”, u Herceg Novom.

Plasman u narednu rundu kvalifikacija obezbijediće prvoplasirana i drugoplasirana ekipa. Prvoplasirana ekipa učestvovaće u B grupi na turniru koji se igra u Srbiji 30.aprila-03.maja, a protivnici će im biti, pored domaćina Srbije i selekcije Belgije i Mađarske. Drugoplasirana ekipa iz 1.runde plasiraće se u grupu A na turniru 2.runde koji se igra u Italiji, takođe u periodu 30.april-03.maj.

Plasman na XXVII EP 2020, koje će se odigrati 22 – 30. avgusta u Zenici u Bosni i Hercegovini i Osijeku u Hrvatskoj, izboriće pobjednici 7 kvalifikacionih grupa 2.runde, dok će drugoplasirane selekcije i najbolja trećeplasirana selekcija izboriti plasman u 3. rundu (9 – 12. jul), iz koje će plasman na EP izboriti pobjednici grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Na EP 2020. pravo igranja imaju odbojkašice rođene 1. januara 2002. i mlađe.

Na osnovu odluke Administrativnog Borda CEV više se ne igraju kvalifikacije za Svjetska prvenstva, već će plasman na SP 2021. ostvariti finalisti EP 2020. Pored toga (5 Kontinentalnih konfederacija po 2 selekcije), plasman na SP izboriće 5 najuspješnijih reprezentacija sa FIVB rang liste koje nisu izborile plasman preko Kontinentalnih šampionata.

Tags
Send this to a friend