Ostali sportovi

Karatisti iz Bileće krenuli pješke do Ostroga

Veliki broj vjernika svake godine uoči praznika Svetog Vasilija, koji se obilježava 12. maja, dolazi da se pokloni moštima ovog sveca u Manastiru Ostrog, gdje, po tradiciji oni i prenoće pod vedrim nebom.

Ove godine organizovano hodočašće uoči ovog praznika je krenulo nešto ranije zahvaljujući karatistima bilećkog “Hercegovca”, koji su već jutros pješke krenuli na pokloničko putovanje u manastir Ostrog da bi se poklonili moštima velikog svetitelja i čudotvorca Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.Oni su ispred Hrama Svetog Save u Bileći, a uz blagoslov starješine Hrama Nebojše Kolovića jutros rano krenuli na put dug oko 90 kilometara.

Trener Karate kluba “Hercegovac” iz Bileće Darko Stevanović rekao je Srni da će karatisti večeras prespavati u mjestu Trubjela, kod Nikšića, a sjutra uveče bi trebalo da stignu u manastir Ostrog, gdje će i prenoćiti, dok je povratak u Bileću planiran za prekosutra.

Stevanović je izrazio zadovoljstvo zbog zajedničkog podviga karatista kojima je ovo prvi put da su se odlučili na ovaj korak i izrazio nadu da će pokloničko hodočašće pod Ostrog za karatiste od sada biti tradicija, prenio je portal Moja Hercegovina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cocorayco
Gost
Cocorayco

Blago im u pamet. Trebalo bi odma da produze put BG pa da odu na Vracar i polegaju nicice pred freskom Savinom. Ovo vam je ljudi primijenjena religija. Sa vjerom veze nema.

Prč
Gost
Prč

Zalud idete, vratice vas u trenerke😋

Milan Nk
Gost
Milan Nk

Pa ima li iđe iko u Bileći da mu pomognete, da iscijepate babi nekoj drva, septičku jamu da iskopate samohranoj majci…
Dokazujete nivo vjere na način koji Gospodu ne znači više nego dizanje tri prsta fudbalera ili košarkaša pred kamerom na utakmici…

Franko
Gost
Franko

Uradi to ti, pa budi drugima za primjer, a ne kritikuj na tastaturi.

MojeIme
Gost
MojeIme

Bravo. Srecan put i dobro nam dosli!

Nikša
Gost
Nikša

Pih…

LOL
Gost
LOL

A zasto “pih”? To se kaze kad je nesto vulgarno, sramotno, necasno…. toga ne manjka, a ti bas pih na ovu mladost i njihovu vjeru!

Send this to a friend