Ostali sportovi

Karatisti u Istanbulu najavili medalje na EP

Crnogorski karatisti na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu potvrdili su kvalitet i najavili da se od njih i na šampionatu Evrope u Novom Sadu mogu očekivati slični rezultati, kazao je predsjednik Karate saveza, Vladimir Joković.

Seniorska reprezentacija nastup u Istanbulu završila je sa osam medalja – četiri zlatne, tri srebrne i jedna bronzana, a u generalnom plasmanu kao trećeplasirana u konkurenciji 11 država sa više od 300 takmičara.

Zlatne medalje osvojili su Marina Raković (do 68), kataši Vladimir Mijač i Biserka Radulović i muški kata tim, u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač.

Srebrni su bili ženski kata tim (Biserka Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović), Ana Drašković (do 55) i Nikola Malović (do 84), a bronzani Nenad Dulović (do 60).

Joković je kazao da su sve to šampioni i nade Crne Gore za Evropsko prvenstvo (EP) u Novom Sadu.

“Siguran sam da ćemo se i sa tog šampionata vratiti sa jednom ili više medalja. Ostaje žal za još boljim rezultatom, jer naš najbolji takmičar Mario Hodžić nije mogao da nastupi na tom takmičenju. On će biti spreman za EP i očekujemo od njega dobre rezultate“, kazao je Joković na konferenciji za novinare.

On se zahvalio selektorima koji su predvodili reprezentaciju u Istanbulu Žarku Rakoviću, Slobodan Vlahoviću i Jugoslavu Bukiliću i čestitao im na ostvarenom rezultatu.

“Rezultati na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore i seniorskom Balskankom prvenstvu daju nam za pravo da se nadamo da će trofejni niz biti nastavljen i u Novom Sadu, ali i da ne brinemo za budućnost karatea u Crnoj Gori“, kazao je Joković.

Prema riječima Marine Raković, turnir u Istanbulu bio je jedan od najjačih balkanskih šampionata na kojima je učestvovala.

„Do zlatne medalje došla sam poslije pet pobjeda. Sve su to bili jaki mečevi. Dobro sam ih odradila. Veoma sam zadovoljna, ali ima još nekih sitnica da se popravi do EP“, kazala je Raković

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slobo
Gost
Slobo

Koji jadni Jokovic.
Cisti opozicionar ,on da vodi KSCG ZALOSNO.

Send this to a friend