Ostali sportovi

“Klubovi dolaze i prolaze, samo je reprezentacija vječna”

Ministar sporta Nikola Janović otvorio je danas u Budvi prvu u nizu sportskih manifestacija pod sloganom ,,Moja reprezentacija”.

Manifestaciju organizuju Ministarstvo sporta i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i osmišljena je kao jednodnevno takmičenje koje je revijalnog karaktera i bazira se na buđenju i jačanju kulta crnogorske reprezentacije kod najmlađih, budućih uzdanica našeg sporta.

Ministar Janović je na svečanom otvaranju podsjetio da je jedan od glavnih ciljeva novoosnovanog Ministarstva sporta da se u djeci probudi osjećaj pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji.

Našim najboljim mladim vaterpolistima poručio je da će klubovi dolaziti i prolaziti, ali da je samo reprezentacija vječna i pozvao ih da zajedno očuvaju duh i kult crnogorske reprezentacije, jer čuvajući reprezentaciju, čuvamo, kako je rekao i državu, da nas čuva.

U ime Vaterpolo i plivačkog saveza, učesnicima manifestacije obratio se predsjednik saveza Dejan Bajić, siguran kako je kazao da su danas medju nama naši novi asove, nove ajkule i budući reprezentativci Crne Gore.

Na otvaranju manifestacije premijerno je prikazan petominutni video sa najuzbudljivijim istorijskim momentima crnogorske vaterpolo reprezentacije, kao i pjesma ,,Sport je važan” koja je snimljena u svrhu kampanje Ministarstva sporta o promociji sporta medju najmlađima. Solisti su djeca, naši talenti, nagradjivani na domaćim i regionalnim festivalima i takmičenjima.

Send this to a friend