Ostali sportovi DUGO SKRIVANA TAJNA

Konačno otkriveno u kakvom je stanju Šumaher

Još od kada je Mihael Šumaher krajem decembra 2013. teško povrijedio glavu, od svijeta je ostalo sakriveno njegovo zdravstveno stanje.

Porodica, agent i prijatelji držali su ga u strogoj izolaciji od svijeta, krili su ga od tabloida, a rijetki, zaista rijetki prijatelji koji su mogli da ga obiđu, govorili su da je stanje “teško”. I to je sve. Drugih detalja nismo imali. Sve do sada.

Naime, kako prenosi Korijere delo sport, u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, neurolog Erih Riderer otkrio je da je slavni “Šumi” – bolje nego što je bio. Ne previše, ali malo bolje.

“Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lijep ritam. Vjerovatno može i da sjedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga”, rekao je najprije ovaj doktor.

Ovo zvuči lijepo, ali navijači ne treba da se nadaju, jer je odmah stigla opomena:

Iako su ove riječi prilično ohrabrujuće, njegova sljedeća rečenica je, nažalost, bila daleko pesimističnija:

“Mislim da je ovo najviše što će on moći”.

Njemački profesor neurologije smatra da Šumaher nije u stanju koje može da dovede do oporavka ili značajnijeg napretka.

“Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u pređašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, što znači da jeste budan, ali ne odgovara”, rekao je Erih Riderer, a prenosi Korijere delo sport.

8

avatar
1000
5
3
0
 
8
BokaaVukotaKLMPG CGRadosav
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KLM
Gost
KLM

Zali boze
Ovakvoga sportistu i momka

Bokaa
Gost
Bokaa

Ovo je najveći nesoj koji se pojavio u F1. Čak je i ugasio bolid tokom trke da ga ne preteknu. Pi, po sto puta
Pratim F1 skoro pedeset godina…

PG CG
Gost
PG CG

Zavisnost od adrenalina mu je dala sve u životu, a onda mu oduzela sve. Strašno. Pa ovo je ono gore od smrti, kad je kao biljka.

Hernan
Gost
Hernan

Uhhh…kako je ovo mučno. Podržavam njegovu suprugu i porodicu,i neka i dalje,uprkos mišljenju ljekara-vjeruju u napredak! Jer,čuda se dešavaju,zar ne ?

Ja ovako
Gost
Ja ovako

Skijam od 08,00 do 10,00. U 10,00 počinje gužva na skijalištu i velika je mogućnost sudara.

Radosav
Gost
Radosav

A dje skijas fratelo na 40 stepeni?

Vukota
Gost
Vukota

I kakve veze ima skijalište đe ti skijaš sa ovim skijalištem đe je Šumaher skijao. Kakve veze uopšte ima tvoj komentar i tvoje skijanje sa ovim što se Šumaheru desilo. Prvo razmisli pa onda piši. I ako skijaš samo od 08:00 do 10:00, malo skijaš.

Prč
Gost
Prč

Zao mi je sumija al i njegove porodice.volio bih da upoznam zenu kao sto je njegova.za mene je to prava ljubav jer i njoj zivot prolazi,to je 7 godina mucenja i nadanja i nenapusta ga.mnogi ce reci pare,al to je mogla zavrsiti i otici bogata.nisu ovo cesti slucajevi

Send this to a friend