Ostali sportovi

Koprivica i Perunović ponovo najbolji

Atletičar barskog Mornara, Dragoljub Koprivica i Slađana Perunović iz Atletskog kluba Nikšić, kao i prošle godine, osvojili su titule prvaka Crne Gore u krosu.

Koprivica je danas u Podgorici, u trci na šest hiljada metara, trijumfovao ispred Dušana Miloševića iz cetinjskog Lovćena i člana bjelopoljskog Jedinstva, Borisa Čovića.

U konkurenciji atletičarki, Perunović je u trci na tri hiljade metara bila brža od attletičarke Podgoričkog maratona, Vesne Pavlićević i Viktorije Perošević iz Jedinstva.

Perunović je 11. put osvojila titulu prvaka Crne Gore u krosu, dok je Koprivica petu godinu uzastopno osvajao zlatno odličje.

U konkurenciji cicibana najbolji su bili članovi barskog kluba Sanja, Miloš Laketić i Anabela Mujović, kod mlađih pionira pobijedili su Danis Ljuši (Sanja) i Mara Jablan (Arsenal), a kod pionira atletičar Lima, Lazar Živković i Marija Perišić iz Lovćena.

Najbrži mlađi juniori bili su član bjelopoljskog Jedinstva, Edin Erović i Marija Živković iz AK Lim, u konkurenciji juniora slavili su Aleksandar Miletić (Nikšić) i Jovana Đurović (Jedinstvo), a kod mlađih seniora Blažo Tomić (Nikšić) i Anastasija Magdelinić (Jedinstvo).

Na šampionatu, održanom u podgoričkom naselju Stari aerodrom, nastupilo je 120 atletičara iz 11 atletskih klubova: Budućnost, Mornar, Lovćen, Nikšić, Rudar, Jedinstvo, Sanja, Bar, Arsenal, Lim i Podgorički maraton.

Najviše medalja osvojili atletičari Jedinstvo (12), drugo mjesto osvojio je Lovćen(7), atreće Mornar (6).

Send this to a friend