Ostali sportovi

Kristina Rakočević prva zvijezda na startu sezone

Kristina Rakočević

Bacačkim kupom i prvenstvom Crne Gore u krosu počeće atletska sezona u Crnoj Gori, saopšteno je iz Atletskog saveza.

Miting je na programu u subotu u Baru, a prvenstvo u krosu dan kasnije u Nikšiću.

Generalni sekretar Atletskog saveza, Milan Madžgalj kazao je da će Bacački kup biti održan 11. put i da će nastupiti oko 40 takmičara iz sedam klubova, u konkurenciji seniora i juniora.

Najavljeno je nadmetanje u bacanju kugle, koplja, diska i kladiva u muškoj i ženskoj konkurenciji.

“Glavna zvijezda kupa biće Kristina Rakočević, kojoj će to biti prva provjera ove sezone. Takmičenje u Nikšiću biće održano jubilarni 60. put i najstarije je pojedinačno prvenstvou Crnoj Gori. Pokrovitelj oba takmičenja je Atletski savez”, rekao je Madžgalj na konferenciji za novinare.

On je najavio Atletski savez Crne Gore (ASCG) ove godine organizovati 23 nacionalna takmičenja, u svim uzrasnim kategorijama od cicibana do seniora, a povodom velikog jubileja 135 godina atletike u Crnoj Gori, odnosno 70 godina od osnivanja te asocijacije.

Rukovodilac takmičenja na prvenstvu Crne Gore, Drago Musić kazao je da će u Nikšiću biti održan kvalitetni, a ne masovni kros.

“Pojaviće se oko 140 takmičara iz 13 klubova, svi oni koji nešto znače na srednjim i dugim prugama. Sve kategorije su zastupljene od cicibana do seniora. U programu je bila i trka veterana, ali je otkazana zbog Balkanskog prvenstva za veterane u dvorani.Iz tog razloga neće se pojaviti ni prošlogodišnji pobjednik u konkurenciji seniora, Dragoljub Koprivica”, kazao je Musić, šef stručnog štaba AK Nikšić.

On je naglasio da je favorit u seniorskoj konkurenciji Slađana Perunović, dok će se za prvo mjesto kod seniora boriti Goran Petrić iz pljevaljskog Rudara i Boris Čović iz bjelopoljskog Jedinstva.

“Cilj nam je da organizujemo dobro takmičenje, kao i prvenstvo u planinskom trčanju, kako bi istakli kandidaturu za šampionat Balkana. Šampionat će biti održan na stazi pored stadiona OFK Nikšić”, kazao je Musić.

Predsjednik AK Nikšić, Tomo Žižić, kazao je da će taj klub biti organizator nekoliko takmičenja iz bogatog kalendara za ovu godinu.

“Počinjemo državnim prvenstvom u krosu, nakon čega slijede 7. prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju, memorijalni bacački kup na Kruševicama, prvi miting AK Nikšić, drugi ostroški polumaraton i ulične trka u Nikšiću u Župi. Hvala ASCG i Opštini Nikšić na podršci u organizaciji, kao i prijateljima kluba”, kazao je Žižić.

Iz ASCG saopšteno je da će u Beogradu na Balakanskom prvenstvu za veterane nastupiti 14 atletičara, među kojima su i balkanski šampioni Dragoljub Koprivica, Veselin Petrušić i Gojko Banjević.

Send this to a friend