Ostali sportovi

Kristina Rakočević trenira disk, a dominira i u kugli

lako kuglu ne trenira već više od dvije godine, već je uzme u ruke samo na takmičenjima, Kristina Rakočević uspjela je da upravo u toj disciplini popravi crnogorski rekord za 71 centimetar (15,07m) i postane juniorska vicešampionka Balkana!

Zvuči gotovo nevjerovatno, ali je svjetska juniorska šarnpionka svijeta u disku pokazala da ima nevjerovatnu moć, a takmičenje koje je održano u Istanbu lu za članicu mojkovačke ,,Tare“ predstavljalo je samo ozbiljniji trening pred velike izazove koji je očekuju u disku, ali je sasvim neočekivano nastup krunisan i rekordom i medaljom… –

“Prezadovoljna sam. Nije sam imale neke velike ambicije, jer kao stoje poznato treniram samo disk. Ima već dvije godine kako smo se opredijelili za disk, tako da kuglu uopšte i ne treniram. Međutim, uspjela sam da popravim crnogorski rekord. S obzirom na to da je ovo prvo takmičenje za mene u ovoj godini moram biti zadovoljna. Nijesam zaista pravila neke planove za ovo takmičenje, iako je srebro, osjećam se kao sampionka.” u prilično veselom tonu kazala je za Arenu neposredno nakon takmičenja.” Kristina Rakočević.

Najbolja mlada sportiskinja Crne Gore i svjetska juniorska šampionka u bacanju diska je na prvom Balkanskom prvenstvu za juniore, koje je juče održano u organizaciji Turske atletske federacije u Istanbulu, u konkurenciji 17 zemalja članica Balkanske atletske federacije, rezultatom 15,07 metara popravila dvoranski rekord Crne Gopre u kugli za 71 centimetar.

Najbolja je bila Moldavka Aleksandra Jemilijanov (15.86 metara) ,dok je treće mjesto pripalo Rumunki Dijani loani Tiganasourou sa 14,03 metra. Interesantno je istaći, da je Kristina Rakočević 3. jula prošle godine, upravo u Turskoj, na prvenstvu Balkana za mlađe juniore, osvojila zlato u kugli, kada je imala hitac 15,09 metara.

S obzirom da je atletska sezona tek počela, za Kristinu Rakočević tek očekuju brojna takmičenja. Već 11. marta u Las Palmasu se održava zimski Evropski kup u bacanjima, a nakon toga kreću Igre malih zemalja Evrope, ekipno prvenstvo Evrope, prvenstvo Balkana za juniore, šampionat Evrope za mlađe seniore, te juniorsko prvenstvo Evrope…

“Ostvareni rezultat u kugli svakako da raduje, ali naravno i dalje ću biti fokusirana na disk. Veliki izazovi tek slijede, a dobar rezultat na prvom takmičenju svakako da donosi dodatni optimizam.” naglasila je Rakočević.

Send this to a friend