Ostali sportovi

Legende na posljednjem ispraćaju Marijana Beneša

Legendarni bokser Marijan Beneš biće sahranjen danas u 14.00 na groblju “Sveti Marko” u Banjaluci.

<<<Zauvijek otišao legendarni bokser: Umro Marijan Beneš<<<

Dragan Batar, najbliži Benešov prijatelj i nekadašnji predsjednik BK Slavija, za “Novosti” kaže da su dolazak na komemoraciju najavile gotovo sve bokserske legende, među kojima i Tadija Kačar, Anton Josipović…

“Gotovo svi članovi reprezentacije tog vremena iz svih bivših republika SFRJ doći će u Banjaluku da na posljednji počinak isprate velikog šampiona i još većeg čovjeka”, rekao je Batar.

On kaže da je posljednje dane života Beneš proveo u društvu svoje bivše supruge Stane, koja je iznijela najveći teret brige o bolesnom Marijanu.

“Poslednjih godinu dana Cica, kako je odmilja zovemo, nije se odvajala od njega. Pružala mu je svu potrebnu njegu, vodila računa o njegovoj higijeni, hranila ga kao dijete…”

Sjednica Skupštine grada Banjaluka je počela minutom ćutanja za preminulog Beneša, dok je gradonačelnik Igor Radojičić rekao da bi jedna od banjalučkih ulica uskoro mogla biti nazvana po legendarnom bokseru, jednom od najvećih sportista u istoriji grada.

Radojičić kaže da inicijativa mora biti zvanično upućena gradskoj komisiji za nazive ulica, koju čine istoričari i stručnjaci raznih profila, u čijoj je nadležnosti da odlučuju o tom pitanju i o tome obavijeste Skupštinu grada.

“Pošto se dobije stav komisije, konačnu odluku donosi gradska skupština. Lično, smatram da su stvoreni uslovi za to i da to treba uraditi”, rekao je Radojičić.

3 Komentara na "Legende na posljednjem ispraćaju Marijana Beneša"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend