Ostali sportovi

Lekler zadovoljan odnosom sa Fetelom

Ferari ni ove sezone ne uspijeva da izađe iz sijenke Mercedesa i već je italijanski tim na skoro stotinu bodova zaostatka za šampionima najbržeg karavana. Odluka da pruže šansu Šarlu Lekleru bila je za mnogo iznenađenje, a momak iz Monaka na momente pokazuje klasu, dok ga često kazni mladost i neiskustvo. Četiri peta mjesta i podijum u Bahreinu su rezultati Leklera u dosadašnjih pet trka.

Lekler je osvojio sedam bodova manje od Sebastijana Fetela zasada. Imao je i nekoliko odluka koje se nijesu dopale timskom rivalu, ali ni Ferariju. Ipak Lekler insistira da je to samo trkačko nadmetanje.

“Dobar je naš odnos. Našli smo pravi kompromis i jasno je da želimo da pobijedimo jedan drugog, ali to je normalno. Pored toga sarađujemo zajedno kako bi unaprijedili bolid i napravili korak naprijed. Mislim da imamo dobar odnos sada.” kazao je Lekler.

Lekler će pokušati narednog vikenda da ugrozi Mercedes u domovini. Ulicama Monte Karla vozi se naredna trka, a Ferariju daje nada i činjenica da Mercedes nije slavio u Monaku od 2016.

Send this to a friend