Ostali sportovi Odbojka

Majda Čakar, biser na terenu i u školi

Najljepši poklon za rođendan, koji je proslavila početkom ove godine, Majda Čakar je dobila sedam-osam dana ranije, krajem prošle – sa svega 16 godina, odnosno nepunih 17, sjajna mlada odbojkašica Rudara izabrana je za najbolju sportistkinju Pljevalja! Ako se tome doda da je prije toga birana i za najperspektivniju u svom gradu, da je bila lider u svim mlađim reprezentativnim selekcijama, a da sada istu ulogu ima i u seniorskom sastavu kluba iz Pljevalja koji pruža veoma dobre partije, onda je jasno da su njen izbor i let ka zvijezdama sasvim očekivani. Jednostavno, Majda je budućnost crnogorske odbojke.

“S obzirom na to da smo ove sezone u dosta podmlađenom sastavu i da smo jedna od mlađih ekipa u ligi, zadovoljna sam svojom igrom i igrom cijele ekipe. Stičemo iskustvo kroz svaki trening i utakmicu i napredujemo zajednički. Moje dobre partije na terenu su rezultat velikog rada, truda i zalaganja. Rad, red i disciplina i uspjeh neće izostati. A nagrada za sportistu grada je kruna moje dosadašnje karijere”, kaže Majda Čakar.

U njenoj porodici lopta je bila neizostavni rekvizit i za igru, ali i za ozbiljan posao i profesionalno opredjeljenje. Ona je svoju zgrabila i prije polaska u školu.

“Odbojku sam počela da treniram sa šest godina. Veliki uticaj da razvijem ljubav prema sportu imala je moja sportska porodica. Odbojka mi je pokazala i naučila me kako da se borim, da budem velika i u pobjedi i u porazu. Kroz sve selekcije sam trenirala sa starijim djevojčicama od mene, to mi je pomoglo da dosta brzo napredujem i u pojedinim momentima budem najmlađa igračica lige.”

U sportskoj familiji najpoznatije ime svakako je Damir Čakar, proslavljeni fudbaler Rudara, Budućnosti, Partizana,…, koji je nosio i dres reprezentacije SR Jugoslavije.

“Moj stric Damir, proslavljeni fudbaler, velika mi je podrška u svim situacijama. U svakom momentu je tu da na mene prenese svoje zavidno sportsko iskustvo i savjete. Prati sve moje utakmice i njegove pohvale su mi veliki vjetar u leđa, kada znam da je utakmica uspjela. Takođe je moj najveći i najiskreniji navijač i kritičar.”

Majda se odomaćila u dresu reprezentacije, a onaj najvredniji, seniorski, sve joj je bliži.

“Prošla sam sve reprezentativne selekcije u mlađim kategorijama. Seniorska reprezentacija je san svakog sportiste. Nadam se da ću, uz dobar stručni rad i kvalitetne partije na terenu, zaslužiti poziv za seniorsku reprezentaciju i jednog dana zablistati na velikoj odbojkaškoj sceni. Sebe vidim u budućnosti rame uz rame sa mojim odbojkaškim uzorima.”

Rođena je 5. januara 2004. Učenica je trećeg razreda gimnazije “Tanasije Pejatović” u Pljevljima, a u školi je ista kao na terenu – sjajna! Voli more i putovanja, opušta je skijanje, a uživa u rodnom gradu…

“Nadam se da ću i ubuduće postizati odličan uspjeh, kako u školi, tako i na terenu. Pored sportskih planova, želim da postanem akademski obrazovana i da dokažem da škola i sport mogu ruku pod ruku. Često zbog obaveza nemam puno vremena za druženje sa prijateljima i porodicom, pa slobodno vrijeme koristim uglavnom za druženje i putovanja. Volim da provodim vrijeme na moru, a takođe moj hobi je skijanje. Pljevlja su grad koji sigurno imaju najljepši park u Crnoj Gori, a u srcu parka nalazi se stadion gdje u ljetujem periodu provodim dosta vremena.”

Generalno voli i prati sport, naravno, najviše odbojku.

“Pratim utakmice najboljih klubova, pokušavam da primijenim bravure koje vidim. Moji odbojkaški uzori su Tijana Bošković i Jovana Brakočević. A životni uzori su moj stric Damir i naravno moji roditelji koji mi pružaju bezrezervnu ljubav i podršku svakim danom.”

Send this to a friend