Ostali sportovi

Marija brani čast crnogorske atletike

Marija Vuković nastupiće večeras (18.30h) na dvoranskom prvenstvu Balkana, koje se održava u Istanbulu. Jedina crnogorska predstavnica na ovom izuzetnom takmičenju jučerašnji dan ,,potrošila je u putu, a zbog loše konekcije članica Atletskog kluba Lovćen, nekoliko sati čekalaje u Frankfurtu, da bi zbog vremenske razlike sa Turskom u Istanbul stigla tek oko ponoći.

Baš zbog toga crnogorska skakačica uvis tek danas neposredno prije takmičenja iskoristiće priliku da možda odradi lagani trening, a onda od 18.30 časova da potvrdi dobru formu u kojoj se nalazi tokom cijele dvoranske sezone.

“Svjesna sam da se od mene očekuje dosta, a posebno zbog činjenice što sam ovdje jedina predstavnica Crne Gore imaću dodatni motiv da ostvarim što bolji rezultat. Dosta peripetija tokom puta nadam se da neće uticati. Osjećam se dobro, želim da to i potvrdim”, kazala je za Arenu Marija Vuković.

Crnogorska atletičarka dvoransku sezonu otvorila je u N emačkoj, gdje je imala rezultat 186cm, zatim je na dva mitinga u Češkoj (Hustopeč i Trinec) preskočila 187cm, da bi u Luksemburgu stala na 185cm. U petom pokušaju ove sezone crnogorski dvoranski rekord je oboren prethodni (189cm) koji je Marija postavila prošle godine, oborila je u Brnu prije desetak dana 190cm.

“Imala sam dosta takmičenja i u dobrom sam ritmu. Trenirala sam nakon mitinga u Brnu, gdje sam uspjela da oborim crnogorskim rekord i svakako da ću i sada imati želju da prije svega zadržim dobar kontinuitet i ponovo da napadnem rekord. Biće teško, očekuje me dobra konkurencija, ali nadam se da ću dobar niz tokom dvoranske sezone potvrditi i na ovom takmičenju”, dodala je članica Lovćena.

Na takmičenju će nastupiti oko 300 takmičara iz 17 država, a crnogorska atletičarka prošle godine bila je vicešampionka Balkana. Marija će, inače, odmah nakon nastupa na prvenstvu Balkana učestvovati na dvoranskom otvorenom šampionatu Turske. A, Balkanski šampionat ujedno je i posljednje takmičenje na kojem je moguće ispuniti normu za Svjetsko prvenstvo u dvorani, koje će od 1. do 3. marta biti održano u Birmigemu.

Send this to a friend