Ostali sportovi

Marija Vuković danas na zaletištu

Prva iz Crne Gore normu za Evropsko prvenstvo u atletici ostvarila je Marija Vuković, koja će se danas od 18.25 časova naći na zaletištu, kada počinju kvalifikacije skoka uvis.

Članica Lovćena, nakon Balkanskog prvenstva gdje nije i uspjela da se domogne medalje, imala je zapažen nastup na takmičenju u Luksemburgu (187 cm).

“Mnogo toga se nije poklopilo tog dana, tako da se završilo kako se završilo. Međutim, nijesam dozvolila da me to psihološki poremeti. I, nakon samo nekoliko dana u Luksemburgu sam preskočila 187 centimetara. Dakle, svjesna sam da mogu i nadam se da ću to i dokazati danas”, kazala je Vuković.

Crnogorska šampionka i rekorderka, najbolja seniorka ASCG, tokom prošle godine bila je 17. u skoku uvis na dvoranskom Evropskom prvenstvu (186 cm), a 21. na Svjetskom prvenstvu u Londonu (185).

Ispunila je normu za Evropsko prvenstvo u Berlinu 2018. godine sa rezultatom 191 centimetar, a bila je četvrta na Univerzijadi u Tajpehu (188).

Osvojila je i prva mjesta na Igrama Malih Zemalja Evrope (191) i Ekipnom prvenstvu Evrope na Malti. Bila je druga na prvenstvu Balkana u dvorani (186) i treća na šampionatu Balkana na otvorenom (184). Ove godine bila je na nekoliko takmičenja, gdje je bila na nivou 190 cm, dok je lični rekord još nedodirljiv -195… Večeras sanja prvo finale velikog takmičenja.

“Očekujem paklenu konkurenciju. Svjesna sam da će biti teško, tako da je za mene svaki centimetar bitan, zbog čega ću se sa velikom željom boriti za što bolji rezultat”, dodala je Vuković.

Ukoliko bude na nivou svog najboljeg rezultata sigurno bi stigla do finala, koje je na programu 10. avgusta od 19.20 časova.

Send this to a friend