Ostali sportovi

Marija Vuković i Darko Pešić obilježili 2017. godinu

Marija Vuković i Darko Pešić najuspješniji su atletičari Crne Gore u seniorskoj konkurenciji u ovoj godini, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore (ASCG).

Upravni odbor ASCG je, na predlog Komisije za izbor najuspješnijih u ASCG, a u skladu sa Pravilnikom, proglasio najuspješnije atletičare i atletičarke u 2017.godini.

Najbolja juniorka je Kristina Rakočević, a junior Aleksandar Miletić.

Najbolji mlađa juniorka je Ana Bošković, a u kategoriji mlađih juniora Risto Drobnjak.

Najbolja pionirka je Anja Turner, a najbolji pioniri Marko Perišić i Ognjen Vojvodić.

Najbolji veteran, jedanaesti put, je Gojko Banjević.

Specijalno priznanje dobila je Slađana Perunović. Posebna priznanja su dodijeljena Tomašu Đuroviću, Ivanu Kukuličiću i Edinu Eroviću.

Priznanja od ASCG dobili su Srđan Marić, Kristian Subotić, Boris Čović, Sara Ratknić i Dragoljub Koprivica.

Priznanja ASCG za pionire-ke u ovoj godini dobili su Aleksandra Matković, Lazar Živković, Danilo Vujičić, Radoš Zindović i Anđela Rosić.

Upravni odbor ASCG dodijelio je selektoru Osmanu Eroviću Specijalno priznanje.

Priznanja za razvoj atletskog sporta dobili su Ministarstvo sporta Crne Gore, Crnogorski olimpijski komitet, Glavni grad, Opština Danilovgrad, Aerodromi Crne Gore-Generalni sponzor ASCG za 2017.godinu.

Upravni odbor ASCG jednoglasno je prihvatio izvještaj selektora atletske reprezentacije ASCG Osmana Erovića o rezultatima u 2017.godini.

Upravni odbor ASCG konstatovao je da su u ovoj godini postignuti odlični rezultati – osvojeno je 19 medalja sa međunarodnih takmičenja, od čega 4 zlatnih, 6 srebrnih i 9 bronzanih i ispunjenih pet normi za međunarodna takmičenja u 2017.godini.

Postignuto je 96 rekorda Crne Gore od čega 48 u muškoj i 48 u ženskoj konkurenciji.

„Upravni odbor odao je priznanje selektoru, nacionalnim trenerima i atletičarima – reprezentaciji ASCG koja je osvojila peto mjesto na Ekipnom Prvenstvu Evrope na Malti“, kaže se u saopštenju.

Ocijenjeno je da je to odličan rezultat ako se zna, da do sad nikada nije bila bolje plasirana od devetog mjesta.

Upravni odbor je ocijenio da su svi reprezentativci i treneri na dostojan način reprezentovali Crnu Goru na međunarodnoj sceni bez primjedbi na njihovo ponašanje.

Usvojen je Kriterijum za nastup na međunarodnim takmičenjime u ASCG u 2018.godini, verefikovani crnogorski rekordi, donijeta Odluka o visini obeštećenja prilikom prelaska atletičara iz kluba u klub za prelazni rok 2018-2019.godinu.

„Donijeta je i Odluka o isplati novčanih nagrada za 2017.godinu, po osnovu Pravilnika o nagradama u ASCG. U članstvo ASCG kao punopravni član primljen je AK“Sparta“ iz Podgorice“, navodi se u saopštenju.

Tags
Send this to a friend