Ostali sportovi

Marija Vuković drugu godinu zaredom najbolji sportista Crne Gore

Marija Vuković

Marija Vuković je drugu godinu zaredom najbolji sportista/sportistkinja Crne Gore, u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Marija je u 2022. osvojila srebrnu medalju u skoku u vis na Evropskom prvenstvu u Minhenu, što je prva seniorska medalja u istoriji crnogorske atletike.

“Marija je dočekala najblistaviji trenutak karijere nakon četvrtog mjesta na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu u martu i osvajanja zlata na Mediteranskim igrama u Oranu. Osim ovih uspjeha Vukovićeva je debitovala i na mitinzima Dijamantske lige i zasluženo postala prva koja je dvije godine zaredom dobila ovo priznanje, te se sa dvije titule pridružila rukometašici Katarini Bulatović i vaterpolisti Aleksandru Ivoviću”, navodi se u saopštenju COK.

Za najbolju žensku ekipu proglašena je rukometna reprezentacija, koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, što je treće odličje sa velikih takmičenja.

Titulu najuspešnije muške selekcije podijelile su seniorska rukometna reprezentacija i streljačka reprezentacija u disciplini trap.

Najbolje mlade sportistkinje Crne Gore u 2022. godini u izboru COK-a su bokserka Bojana Gojković i tekvondo reprezentativka Anđela Berišaj, dok su u muškoj kkonkurenciji laureati bokser Mirko Šarčević i boćar Gracija Stjepčević.

Dobitnicima će nagrade biti uručene na svečanosti na Vili Gorica, koja će se održati 27. decembra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komentator
Gost
Komentator

Bravo Mare ponosni smo na tebe! ❤️🫡✌️😀

Ferro
Gost
Ferro

Ponos i naseg DPS-a

Send this to a friend