Ostali sportovi

Marija Vuković osvojila zlatnu medalju

Crnogorska atletičarka Marija Vuković osvojila je zlatnu medalju u skoku u vis na Igrama malih zemalja Evrope u San Marinu.

Vuković je do pobjede došla skokom od 191 centimetar i postavila novi rekord Igara. To je ujedno i njen najbolji rezultat ove sezone.

Vuković je osvojila četvrto zlatno odličje na Igrama malih zemalja, nakon što je bila najbolja i u Lihtenštajnu 2011, Luksemburgu 2013. i Rejkjaviku 2015. godine.

Ona je iz prvog pokušaja preskočila ljestvicu i na 171, 177, 183 i 189 centimetra. Na visini od 194 centimetara, koliko iznosi norma za Svjetsko prvenstvo, tri puta je rušila.

“Zadovoljna sam nastupom, popravila sam svoj najbolji rezultat sezone. Malo mi je falilo da preskočim 194 centimetra i izborim normu za SP. Već na 177 centimetra ostala sam sama i mislim da sam dobro odrdila posao. Blizu sam norme, treba da se poklope kockice, ali vjerujem da ću je ostvariti na nekom narednom takmičenju”, kazala je Vuković.

Srebrna je bila Islanđanka Marija Ran Gunlagsdotir (171) i Klaudije Guri Moreno iz Andore (168).

Vuković je osvojila drugo zlato za crnogorsku reprezentaciju na Igrama u San Marinu, nakon što su ranije danas zlatni bili boćari Miroslav Petković i Đuro Milanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gost
Gost
gost

Jos samo 7-8 cm i bila bi potpuno konkurentna na svjetskom nivou… Bravo, Marija!

Primorac
Gost
Primorac

Ma bravo Crnogorska vilo!!

Dasmin
Gost
Dasmin

Bravo Srpkinjo iz Krajine!

miro
Gost
miro

Srpkinja,ova slika ne kaže to.

Cetinje
Gost
Cetinje

BRAVO MARIJA !

Ćotek
Gost
Ćotek

Svaka čast! ??????

Send this to a friend