Ostali sportovi Crnogorska skakačica uvis pod vođstvom novog trenera spremaće se za nove izazove

Marija Vuković u Grčkoj

Marija Vuković

Novi trener, nova sredina, novi početak – Marija Vuković otputovala je prije nekoliko dana za Atinu, gdje će biti u specljalizovanom kampu za pripremu atletičara.

Crnogorska skakačica uvis, neposredno pred početak priprema za zimsku sezonu raskinula je saradnju sa dosadašnjim trenerom, pa je nakon kratkog boravka u Crnoj Gori umjesto u Švedsku, otputovala Grčku.

“Poslije naporne sezone i priličnog broja takmičenja imala sam nekoliko dana odmora, koji je poslužio da se i definitivno dogovore detalji oko mog nastavka karijere. Treniraću u Atini i mislim da je to dobro za mene, jer u tom kampu ima još skakača uvis, što znači da ću imati prave uslove za rad”, kazala je za Arenu Marija Vuković.

Crnogorska rekorderka, čiji je lični rekord 195 cm, nakon dugog niza godina 2017. otišla je iz Novog Sada u Luksemburg, zatim je uslijedio kratak period boravka u Švedskoj, a sada će Grčka za Mariju biti praktično novi početak.

“Poslije Cetinja i Bara, Novi Sad je za mene bio praktično druga kuća. Nakon Luksemburga i Švedska, sada slijedi Grčka i mislim da ću se odlično snaći”, dodala je Vuković.

Marija Vuković u Atini će raditi pod nadzorom trenera Sjoane Siomu.

“Prvi put u karijeri imaću ženskog trenera. Ekipa je korektna, trener je zaista super, tako da sam veoma zadovoljna. Osjećam se prijatno, kao da sam ovdje odavno. Sada već pokušavam i da naučim malog grčkog jezika i onda će tek biti sve super”, kroz osmijeh je istakla Vuković.

Članica AK Lovćen imala je zapaženu sezonu u Istanbulu na prvenstvu Balkana postavila je novi dvoranski rekord Crne Gore (192 cm), a na dvoranskom prvenstvu Evrope ostala je bez finala samo zbog većeg broja pokušaja (osvojila 13. mjesto). Još sredinom jula Marija Vuković ispunila je normu za Svjetsko prvenstvo, kada je u njemačkom gradu Buhlu, preskočila 194 centimetra i osigurala vizu za šampionat svijeta. Juniorska šampionka svijeta iz 2010. godine, tako je potvrdila konstantnost, s obzirom na to da nijedan atletičar nema toliko učešća na velikim takmičenjima, kao takmičarka Lovćena. Marija je nakon 2011. i 2017. ponovo bila na Svjetskom prvenstvu.

“Bila je to naporna i izazovna godina, ali sada se okrećem onome što slijedi. Želim da svaki dan iskoristim maksimalno”, kazala je Marija i objasnila da se na mnogim detaljima stavlja akcenat

“Radi se zaista naporno. Akcenat je čak i na nekim sitnim vježbama i jačanju, a za nedjelju-dvije počinjemo sa skokovima”, objasnila je Vuković.

Prvih dana 2020. godine kreće dvoranska sezona, gdje će Marija imati priliku da pokaže svoje kvalitete.

“U grupi ima jedna djevojka koja je na istom nivou kao i ja, ima lični rekord 194 centimetra. Tu su još dvije mlađe djevojke koje skaču uvis i njih troje koji trče prepone. Atmosfera je zaista dobra, a nadam se da će sve ići kako treba i da će i rezultati doći dodala je Vuković, koja je na kraju iskoristila priliku da se zahvali ASCG i COK-u. Zahvaljujem se Atletskom savezu koji me podržava u mojim odlukama i promjenama, kao i Crnogorskom olimpijskom komitetu, koji je uvijek tu spreman da pomogne. Nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje”, podvukla je Vuković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
real
Gost
real

neces ti nikad vise nista napravit zao mi je ali je tako
ovo te forsiraju nekakvi madzgalj i savez zbog sebe a ne zbog tebe oni su te i unistili no ti nisi svjesna

Send this to a friend