Ostali sportovi finale plej ofa za odbjkašice

Meč lopta za titulu Luke Bar, Galeb se ne predaje

Prvu meč loptu za devetu uzastopnu titulu prvaka Crne Gore, odbojkašice Luke Bar imaće u četvrtak, 15. aprila od 15.30 časova, kada u “Topolici” igraju treći meč finala plej-ofa protiv svog gradskog i ujedno najvećeg rivala Galeba. Luka Bar vodi sa 2:0 u pobjedama, a predstojeći susret biće drugi u kojem formalno “gostuje”.

Oba prethodna meča izabranice Vladimira Milačića dobile su sa po 3:2 u setovima, što u startu najavljuje novi spektakl. U redovima Galeba nadaju se da bi mogla da zaigra i Nevena Vukčević, koja se povrijedila na početku prvog susreta, pa je preskočila i drugu utakmicu. Koliko je ona značajna za ekipu Nikole Masoničića, najbolje govori podatak da je proglašena za najbolju igračicu finala Kupa, kada je Galeb savladao upravo Luku Bar.

“Utakmica u četvrtak donijeće konačnu odluku da li je prvenstvo završeno ili se borba nastavlja. Kao i uvijek, daćemo maksimum. Prihvatile smo činjenicu da su dva neuspjeha iza nas, ali ne prihvatamo da posustanemo u borbi… Možemo i da izgubimo i da pobijedimo, ali nikad nećemo biti poražene”, kaže kapitenka Galeba Marija Tuševljak.

Na drugoj strani i ekipa Luke Bar je oslabljena neigranjem libera i glavnog primača servisa Melise Cenović, ali to se u prva dva susreta nije previše osjetilo kada je u pitanju konačni rezultat. Napadački potencijal kapitenke Dušanke Petrović i Dijane Vuković bio je presudan za drugi trijumf Luke Bar.

“Mislim da smo dosad pružili dobru igru i da ništa manje nećemo prikazati ni u četvrtak,  kada nas očekuje treća utakmica. Ponosna sam na svoju ekipu, jer smo u prelomnim momentima bile strpljivije i pokazale karakter. Ulazimo maksimalno skoncentrisano i motivisano kao da finalna serija tek počinje, jer samo takvim pristupom možemo doći do pobjede”, istakla je Dijana Vuković.

Finale se igra do tri pobjede.

Send this to a friend