Ostali sportovi

Mečevi za odbojkaške trofeje danas u Budvi

Dupli spektakl u Budvi. Odbojkaški savez Crne Gore ove sezone je, po ugledu na Evropsku odbojkašku konfederaciju, ali i federacije u regionu, promijenio sistem takmičenja Kupa Crne Gore, pa završnica ove sezone neće biti finalni turnir, već će se finalne utakmice u obje konkurencije odigrati u jednom danu i u istom mjestu.

U prvom finalu u subotu od 16.30 časova sastaće se odbojkašice Luke Bar i Galeb Poliklinika Hipokrat, dok će se u drugom finalu od 19 časova sastati odbojkaši Budve i Jedinstvo Franca.

Kod dama će se tako očekivano za krunu boriti gradski rivali iz Bara…

“Ulazimo sigurno kao blagi favoriti što pokazuju i mjesto na tabeli i dosadašnji rezultati i nadam se da će tako i biti, da ćemo ulogu favorita opravdati u subotnjem meču”, izjavio je trener ekipe Luke Bar Vladimir Milačić.

S druge strane, meč za Galeb ne dolazi baš u povoljnom trenutku…

“U određenoj smo seriji loših rezultata i loše igre tako da baš i nije momenat za finale Kupa. S obzirom da je to samo jedan meč pokušaćemo da odigramo dobro i napravimo iznenađenje”, ocijenio je je trener ekipe Galeb Poliklinika Hipokrat Nikola Masoničić.

Kod muškaraca se polako rađa veliko rivalstvo između Budve i do ove sezone dominantne ekipe Jedinstva.

“Dolazi taj dan, ta jedna utakmica. Cijela sezona i sav neki rad do sada staju u taj jedan dan. Finale Kupa je samo jedna utakmica u nizu koja čeka u završnici ove godine, nešto za šta smo radili i trenirali cijele godine”, istakao je trener Budve Vladimir Vasović.

Jedinstvo će s druge strane pokušati da se iskupi za elimnaciju u prvenstvu.

“Zbog toga je za nas ovo jako bitna utakmica”, smatra šef struke Jedinstva Darko Prebiračević.

“Mislim da u ovom trenutku moramo ulogu favorita blago prepustiti ekipi Budve, iako smatram da imamo kvalitet i mi”. Budva je do sada sedam puta osvajala Kup, a Jedinstvo dva puta.

Tags
Send this to a friend