Ostali sportovi

Medalja u Premijer ligi je samo početak

Dugo će Nenad Dulović i svi ljubitelji karatea pamtiti 10. jun 2018. godine. Mladi član Omladinca je na turniru Premijer lige u Istanbulu osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 60 kilograma. Dulović je ovim odličjem nastavio seriju fenomenalnih rezultata, ali i zabilježio rast na WKF listi (svjetska karate federacija). Dan nakon velikog uspjeha, za Dnevne novine je govorio o osvajanju medalje, konkurenciji u Istanbulu, daljim planovima…

Nenade, još jedna medalja u kratkom periodu.

“Medalja u Premijer ligi nije mala stvari i nije je lako osvojiti. Trenirao sam veoma jako i naporno da bih stigao do nje. Iskreno, nijesam puno iznenađen, jer sam išao da osvojim, a ne samo da učestvujem”, rekao je na početku Dulović.

“Zato želim da kažem da je ovo tek moj početak. Neću ovdje da stanem. Idem dalje u nove pobjede.”

Je li bilo teško u paklenoj konkurenciji?

“Sa 19 godina sam radio sa takmičarima koji su stariji od mene i samim tim iskusniji. Osim takmičara iz Bjelorusije koji nije u Top 10, ostali moji protivnici su bili među deset najboljih na svjetskoj rang listi. Što više ovih takmičenja mi donosi mnogo iskustva i bodova za Olimpijske igre”.

Koliko ti znači medalja sa prestižnog takmičenja kakvo je Premijer liga za nastavak karijere?

“Mnogo. Takođe, ovi turniri donose bodove, a nakon ove medalje očekujem da ću biti među prvih 20 na WKF listi”, priča Dulović koji ističe da nije lako sva takmičenja finansijski ispratiti.

“Treba mnogo sredstava da bi se otišlo na sve turnire Premijer lige u godini. U tome mi pomaže klub Omladinac i trener Žarko Raković, bez kojeg bi teško bilo ko imao rezultata.”

Karate je svrstan u olimpijski program i biće na Igrama u Tokiju 2020. godine. Da bi došao do borbi za plasman na OI moraš zadržati trenutni plasman. Da li je to cilj u narednom periodu?

“Naravno, zato ovoliko treniram i sanjam o tome svaki dan”, iskren je mladi borac koji je otkrio naredne izazove.

“Želim da radim sa svim dobrim takmičarima i osvajam medalje kako bih predstavio svoju državu i klub u što boljem svijetlu. Sada se spremam za svjetski kup u Umagu. Poslije toga me očekuje Premijer liga u Berlinu”, zaključio je Nenad Dulović.

Send this to a friend