Ostali sportovi

Mihailović i Lakušić se okitili zlatom u Grčkoj

Takmičari podgoričkog MMA kluba, Bušido sa dvije zlatne medalje završili su nastup na Balkanskom amaterskom prvenstvu u grčkom gradu Seresu.

Zlatna odličja osvojili su Aleksandar Mihailović do 84 i Marko Lakušić do 120 kilograma.

Mihailović je prošle godine bio amaterski šampion svijeta u ISFA federaciji.

Balkansko prvenstvo u Seresu okupilo je više od 600 takmičara.

Saopšteno je da su Crnu Goru nezvanično, jer nema nacionalni savez, predstavljala dva borca iz podgoričkog MMA kluba Bušido tim /Bushido team/.

“U odnosu na nas reprezentacije ostalih država imale su do 40 svojih boraca, uključujući muške kadete, juniore i seniore, u objekonkurencije. Oni su na takmičenje došli sa pratećom organizacijom, dok smo mi pošli u sopstvenoj režiji”, kazao je trener podgoričkog kluba Ivan MIrović agenciji MINA.

On je naglasio da su predstavnici federacija pokazali interesovanje da se slljedeće prvenstvo organizuje u Crnoj Gori.

“Bez dodatne podrške ne znam hoćemo li biti u mogućnosti da realizujemo taj projekat. Posebno bih se zahvalio našim sponzorima koji su omogućili da učestvujemo na šampionatu: Restoran Baš čarsija, Moment Caffe i Club moment”, kazao je Mirović.

MMA, skraćenica za Mixed Martial Arts (Mješovite borilačke vještine), je kontaktni sport koji spaja tehnike udaranja i bliske borbe.

U MMA borci mogu da koriste mnogobrojne tehnike (zavisno od federacija) kao što su udarci nogom, šakom, koljenom i laktom i tehnike obaranja i poluga.

MMA se praktikuje sa otvorenim rukavicama i održava se u kavezu ili ringu.

Meč se može završiti nokautom, predajom, polugom, gušenjem ili odlukom sudija. Organizator šampionata bio je Balkan MMA federacija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
stetoc1na
Gost
stetoc1na

bravo momci, svaka cast!

Send this to a friend