Ostali sportovi

Mihailović i Lakušić se okitili zlatom u Grčkoj

Takmičari podgoričkog MMA kluba, Bušido sa dvije zlatne medalje završili su nastup na Balkanskom amaterskom prvenstvu u grčkom gradu Seresu.

Zlatna odličja osvojili su Aleksandar Mihailović do 84 i Marko Lakušić do 120 kilograma.

Mihailović je prošle godine bio amaterski šampion svijeta u ISFA federaciji.

Balkansko prvenstvo u Seresu okupilo je više od 600 takmičara.

Saopšteno je da su Crnu Goru nezvanično, jer nema nacionalni savez, predstavljala dva borca iz podgoričkog MMA kluba Bušido tim /Bushido team/.

“U odnosu na nas reprezentacije ostalih država imale su do 40 svojih boraca, uključujući muške kadete, juniore i seniore, u objekonkurencije. Oni su na takmičenje došli sa pratećom organizacijom, dok smo mi pošli u sopstvenoj režiji”, kazao je trener podgoričkog kluba Ivan MIrović agenciji MINA.

On je naglasio da su predstavnici federacija pokazali interesovanje da se slljedeće prvenstvo organizuje u Crnoj Gori.

“Bez dodatne podrške ne znam hoćemo li biti u mogućnosti da realizujemo taj projekat. Posebno bih se zahvalio našim sponzorima koji su omogućili da učestvujemo na šampionatu: Restoran Baš čarsija, Moment Caffe i Club moment”, kazao je Mirović.

MMA, skraćenica za Mixed Martial Arts (Mješovite borilačke vještine), je kontaktni sport koji spaja tehnike udaranja i bliske borbe.

U MMA borci mogu da koriste mnogobrojne tehnike (zavisno od federacija) kao što su udarci nogom, šakom, koljenom i laktom i tehnike obaranja i poluga.

MMA se praktikuje sa otvorenim rukavicama i održava se u kavezu ili ringu.

Meč se može završiti nokautom, predajom, polugom, gušenjem ili odlukom sudija. Organizator šampionata bio je Balkan MMA federacija.

Send this to a friend