Ostali sportovi odbojka

Milačić: Presrećan sam, jer smo se bojali kakva će biti sezona

Da je kojim slučajem u srijedu veče publika mogla da prisustvuje majstorici finala plej-ofa odbojkašica, nema sumnje da bi “Topolica” bila dupke puna. Dvije barske ekipe, Luka Bar i Galeb, priredile su finalnu seriju za pamćenje, sa svim onim što ovu igru čini tako popularnom, a drama koja je viđena zaslužila je ambijent kakav je nekada viđen na mečevima odbojkaša Budućnosti i Budvanske rivijere. Devetu uzastopnu titulu prvaka Crne Gore osvojila je Luka Bar, predvođena trenerom Vladimirom Milačićem, tvorcem svih uspjeha tog tima. Njegove djevojke odigrale su najbolje kada je najvažnije, nisu izgubile samopouzdanje ni poslije dva uzastopna poraza koja su finalnu seriju uvela u majstoricu. Zbog toga je razumljivo što je Milačić poslije utakmice govorio emotivno, u jednom dahu…

“Čestitam ekipi Galeba na dobroj seriji, fer i sportskoj borbi. Serija je bila izuzetno zahtjevna i dobra za gledanje, ljubitelji odbojke su mogli da uživaju. Zahvalio bih se mojim djevojkama na dobrom radu, mom saradniku Blažu Dobrkoviću na dobrom, poštenom i odgovornom radu, profesoru Laboviću za fizičku pripremu. To nam je bilo jako bitno, vidjelo se u 5. utakmici da smo fizički dobro pripremljeni. Ako ima nekih mojih zasluga, ja ih moram podijeliti sa predsjednikom Nenadom Vujanovićem, koji je ovaj klub sačuvao u dosta teškom vremenu. Mislim da ova djeca to i ne znaju, ali uglavnom smo tu zbog njegovih pregalačkih sposobnosti da ovaj klub sačuva. Koristim priliku da se zahvalim našem sponzoru, a to je Luka Bar, odnosno rukovodstvu Luke Bar na svesrdnoj pomoći”, kaže Milačić.

U sjajnom, spektakularnom finalu, nedostajala je samo publika…

“Publika je, naravno, jako falila, ne samo nama nego i svima. Moram reći da smo i mi i ekipa Galeba imali problema sa povredama bitnih djevojaka, nas je od januara na ovamo nekoliko puta sasjekla korona, ali to je izgleda sastavni dio života. Nadamo se da će i tome doći kraj”.

Sumirajući utiske o čitavoj sezoni, Milačić kaže:

“Govorim iz aspekta trenera, ali i nekoga ko je jako dugo u klubu. Prije sezone bojali smo se našta će to da liči, puno djevojaka je otišlo. Moram reći da se Tamara Kovačević vratila poslije pet godina pauze, jer je osjetila da treba da pomogne klubu. Nismo se nadali ovome, kao veliki uspjeh bili smo zacrtali da igramo dva finala. Eto, igrali smo finale Kupa i izgubili, a dobili finale plej-ofa i stvarno sam presrećan.”

Naravno, Milačić ne želi nikoga posebno da izdvaja od igračica…

“Uvijek dobija ekipa, ne volim da ističem bilo koga. Ja im uvijek govorim da nije važan bilo koji pojedinac, važna je ekipa. I ovog puta pobijedila je ekipa!”
Nikola Masoničić: Lijepa sezona je iza nas

I pored poraza u majstorici, puno razloga za zadovoljstvo ima i trener Galeba Nikola Masoničić. Njegov tim osvojio je Kup, ligaški dio završio na prvom mjestu, pružio sjajne igre u finalu, iako je u čak četiri od pet mečeva praktično bio lišen pomoći ponajbolje igračice Nevene Vukčević…

“Čestitam ekipi Luke Bar na zasluženoj tituli. Pokazali su da su kvalitetnija ekipa od nas. Sa svim povredama koje smo imali od početka plej-ofa pa na ovamo, mislim da više nismo ni mogli. Zadovoljan sam sezonom, osvajanjem Kupa, zadovoljan sam i finalom plej-ofa. Nemam šta da zamjerim ni djevojkama ni bilo kome. Idemo dalje, okrećemo se novim obavezama, predstoje reprezentativne akcije. Jedna lijepa sezona je iza nas”, rekao je Masoničić, trenera Galeba i selektor ženske seniorske reprezentacije.

Send this to a friend