Ostali sportovi

Miloš Dragović i Jelena Kovačević pobjednici ultramaratona

Atletičar Miloš Dragović osvojio je prvo mjesto na „17. Ultramaratonu – Montenegro 2017“ koji je danas održan u Podgorici u vremenu 3 sata 49 minuta i 27 seknudi.

Dragović, član Atletskog kluba „Podgorički maraton”, bio je najbolji i prošle godine.

Drugo mjesto pripalo je Luki Miranoviću sa Cetinja sa rezultatom 4:00:44, a treći je bio Muhamed Kurgaš iz Podgorice – 4:23,14.

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Jelena Kovačević iz Tivta sa rezultatom 4:58:19, drugo mjesto osvojila je prošlogodišnja pobjednica Rada Miladinović iz ATK „Podgorički maraton“ sa rezultatom 5:45:00, a treće Milka Doderović iz Tivta sa rezultatom 6:50:00.

Prvak Crne Gore za 2017.godinu je Dragović koji osvojo titulu prvaka Crne Gore u ultramaratonu na 50.km i „trofej Mileta Božović“.

Drugo mjesto pripalo je Vladimiru Lončaru iz AK „Rudar“, a treće Jasminu Miliću iz AK „Jedinstvo“ Bijelo Polje.

Kod seniorki prvak Crne Gore postala je Kovačević iz AK „Arsenal“ iz Tivta, dok je drugo mjesto osvojila atletičarka AK „Podgorički maraton“ Rada Miladinović.

Ultramaraton, na kome je učestvovalo više od 600 takmičara, održan je na u bulevaru Crnogorskih serdara na kružnoj stazi od 1000 metara, pod pokroviteljstvom Sekreterijata za kulturu i sport Glavnog grada i Atletskog Saveza Crne Gore i pod sloganom „Dan trčanja Podgorice“.

Takmičari su nastupili u kategorijama cicibana, pionira, juniora, seniora i veterana u muškoj i ženskoj konkurenciji. U glavnoj trci na 50 kilometara nastupilo je više od 40 ultramaratonaca iz Srbije , Albanije, BIH i Crne Gore.

U sklopu manifestacije održano je i prvenstvo Crne Gore na putu-cesti za seniore na deset hiljada metara i seniorke na pet hiljada.

U trci seniorki na pet hiljada trijumfovala je po osmi put najbolja crnogorska atletičarka Slađana Perunović, članica AK“ Nikšić“ sa rezultatom 3:49,27.

Drugo mjesto osvojila je Anastasija Magdelinić članica AK „Jedinstvo“ iz Bijelog Polja sa 20:10,35, dok je treće mjesto pripalo atletičarki ATK „Podgorički maraton“ Vesni Pavlićević sa rezultatom 20:19,9.

Kod seniora na 10 hiljada metara trijumfovao je po šesti put Dragoljub Koprivica iz AK „Mornar iz Bara sa rezultatom 34:32,6 .

Drugo mjesto osvojio je Jakov Mijanović iz AK „ Nikšić“ iz Nikšića sa rezultatom 36:02,5, a treće mjesto Dragutin Radojičić iz AK „Nikšić“ iz Nikšića sa 37:24,4. U sklopu „Dana trčanja Podgorice“ za učenike osnovnih i srednjih škola održane su trke u kojima je nastupilo preko 500 učesnika.

Bulevar Crnogorskih serdara od 10 do 11 časova bio je ispunjen sa takmičarima iz skoro svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Glavnog grada.

Takođe je održan na bacalištu u Tološkoj šumi i „Deseti memorijal Vojo Vračar“ u bacanju kugle na kome je nastupilo oko 40 takmičara u 6 kategorija.

Organizacioni odbora 17.Ultramaratona – Montenegro 2017 dodijelio je priznanja za izuzetan doprinos u organizovanju 17.ultramaratona Sekreterijatu za kulturu i sport Glavnog grada, Atletskom Savezu Crne Gore, Vojsci Crne Gore, sekuriti obezbjeđenje Titan, klinici Codra, Saobraćajnoj policiji CB Podgorica, preduzeću Mimi Mediteran, hotelu CITY, ŠC „Sergije Stanić“, Dječiji Savez Podgorice i Agencija za stanovenja Podgorica.

Send this to a friend