Ostali sportovi

Minhen open u znaku Crnogoraca

Nakon zapaženog rezultata na istočnoevropskom openu, naši predstavnici koji dolaze iz kluba brazilske džiu džice Mata Leao iz Podgorice bili su veoma uspješni u takmičarskoj i sudijskoj ulozi na IBJJF Minhen openu proteklog vikenda.

Ovo takmičenje održano je u obije discipline brazilske džiu džice, Gi i No Gi a nosi značajne poene na svjetskoj rang listi.

Trofejni takmičarski trio, braća Jokmanović i Srđan Bošković izborili su se za veliku privilegiju a to je da budu uvršteni u sudijski tim takmičenja. Tome su prethodili odlični rezultati sve trojice na testovina nakon već šeste uspješne sudijske konferencije koju pohađaju i velikog broja odsuđenih regionalnih šampionata.

U takmičarskoj ulozi, u diviziji braon pojaseva, u kategoriji teškaša dominirao je Srđan Bošković koji osvojio zlato u disciplini Gi a kasnije i u disciplini No Gi savladavši domaće borce u finalnim borbama.

U diviziji majstora, crnih pojaseva, treneri ovog kluba Mladen i Marko Jokmanović opet su pokazali da još uvjek uspješno pariraju svjetskim asovima.

Marko Jokmanović osvojio je srebro u kategoriji ,,lakaša” discipline No Gi, pruživši jedan od najatraktivnijih mečeva šampionata u finalu protiv Brazilca Santosa.

U polu-teškoj kategoriji discipline Gi, Mladen Jokmanović osvojio je bronzanu medalju a u pohodu na bolji rezultat zaustavio ga je trofejni švajcarski borac japanskog porijekla Kurimori.

“Prvi put smo se na jednom događaju ove veličine našli u ulogama i sudija i takmičara što je veoma zahtjevno. Moramo priznati da je, iako su uloge sudije i takmičara bile potpuno razdvojene, naš glavni fokus ovog puta bilo suđenje. Po prvi put u ovom sportu čak troje sudija sa Balkana sudi zvanični IBJJF open što je veliko priznanje i veoma značajno za razvoj brazilskog džiu džicua kod nas. Zadovoljni smo postignutim i potrudićemo se da nastavimo još bolje u predstojećim nastupima”,rekao je Mladen Jokmanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

Pravi momci,patriote,pravi sportisti,postignuti rezultati, sve za maksimalno poštovanje i svaka čast.Jeli klub Mata Leao preregistrovao Janović.

Navijac
Gost
Navijac

Bravo momci. Rad se ispkati…

Send this to a friend