Ostali sportovi

Ministarstvo sporta će pomagati istaknute crnogorske klubove

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je predsjednike, odnosno predstavnike 10 crnogorskih klubova koje je ovo Ministarstvo finansijski podržalo.

Podrška je opredijeljena u skladu sa Zakonom o sportu, a na osnovu kategorizacije COK-a i biće realizovana prema sportskim klubovima iz prve kategorije sportova.

Tom prilikom ministar Janović je istakao da Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih kontinuirano rade na unapređivanju sportske infrastrukture, uključivanju što većeg broja djece u sport, kao i prepoznavanja boljeg pozicioniranja naših istaknutih klubova na međunarodnoj sportskoj sceni.

Ovo je samo jedan segment aktivnosti koje Ministarstvo sporta i mladih sprovodi kada je u pitanju podržavanje rada sportskih klubova. Iz ovog Vladinog resora za naredni period najavljuju podršku i drugim klubovima, koja će biti realizovana kroz sistem dječijeg sporta do kraja tekuće godine.  Iz Budžeta Ministarstva sporta i mladih za podršku istaknutim klubovima biće izdvojeno 300.000 eura.

Sastanku su prisustvovali : Zoran Vuković ( FK “Breznica”), Zoran Vujičić (ŽKK “Budućnost”), Miloš Mračević (PVK “Jadran”), Dragan Samardžić (VK “Primorac”), Vido Đakonović (RK “Lovćen”), Srđan Markoč ( ŽRK “Budućnost), Slobodan Šebek ( ŽOK “JedinstvoFranca”), Nenad Vujanović ( ŽOK “Luka Bar”), Dragan Blagojević ( Džudo klub “Akademik”) i Omer Nurković ( Džudo klub “Ibar”).

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Scott
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Scott
Gost
Scott

FK Buducnost
KK Buducnost
Sta bi,nijesu preregistrovani!?
Kako se takmice,sta ste uradili za cg sport?
Ovima koji imaju,vi pridajete,ko NEMA neka crkne.

Send this to a friend