Ostali sportovi

Ministarstvo sporta renoviralo sportski teren u Plužinama

Zahvaljujući investiciji Ministarstva sporta, vrijednosti skoro 50 hiljada eura, završena je rekonstrukcija jedinog sportskog terena u Plužinama, lociranog u neposrednoj blizini osnovne i srednje škole i dječijeg vrtića, koji pored djece i učenika, koriste i građani te opštine, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Otvarajući taj renovirani sportski objekat, ministar sporta Nikola Janović, saopštio je da je novo ruho starog sportskog terena u Plužinama, odraz kvalitetnog sistemskog rada i društveno odgovornog odnosa Ministarstva sporta i Vlade Crne Gore, prema lokalnoj zajednici.

“ Ne samo da smo ovom investicijom poboljšali uslove na postojećoj sportskoj infrastrukturi, već smo produžili i vijek trajanja jedinog sportskog terena u Plužinama, koji će djeci, omladini i svim gradjanima ovog kraja, omogućiti kvalitetniju rekreaciju i još bolje uslove za treninge i sportska takmičenja.” – kazao je Janović i dodao da je Opština Plužine, prošle godine kandidovala taj projekat Ministarstvu sporta, koje ga je odmah uvrstilo u listu prioriteta.

,,Imali smo u vidu značaj koji rekonstrukcija sportskog terena ima za lokalno stanovništvo, vodeći takođe računa o ravnomjernom regionalnom razvoju, boljoj valorizaciji potencijala sjevera Crne Gore i razvoju sportsko- rekreativnog turizma“- zaključio je ministar sporta.

Predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić, pojasnio je da je teren bio presvučen asfaltnom podlogom koja nije pogodna za sportske aktivnosti učenika i građana, te da se zbog vještačke trave koja je bila postavljena na betonskoj podlozi, usljed padavina, na njoj zadržavala voda, a tokom zime snijeg i led, tako da je, kako je kazao, uz proširivanje terena, bilo neophodno ukloniti tu betonsku podlogu, postaviti drenažne cijevi, izraditi vodopropustnu podlogu i postaviti novu vještačku travu, kojoj bi u uslovima regulisanog odvodnjavanja rok trajanja bio mnogo duži.

,,Svi ti radovi, izvršeni su stručno i kvalitetno i u skladu sa svim gradjevinskim standardima, što ne bi bilo moguće bez finansijske podrške Ministarstva sporta“- poručio je predsjednik Opštine Plužine, zahvaljujući se Ministarstvu sporta i ministru Janoviću, što su prepoznali značaj ovog projekta koji, kako je zaključio, ,,predstavlja pravi primjer dobre saradnje Vlade i lokalne vlasti”.

Ministarstvo sporta uložilo je u rekonstrukciju sportskog terena 49 hiljada eura, dok je Opština Plužine participirala sa 21 hiljadu eura. Ugovor o sufinansiranju tog projekta potpisali su oktobra prošle godine, ministar Janović i predsjednik Opštine Mijuško Bajagić, kada je Ministarstvo sporta, uz podršku Vlade Crne Gore, krenulo u investicioni ciklus, adaptacije, sanacije i rekonstrukcije postojećih i izgradnje novih sportskih infrastrukturnih objekata u devet crnogorskih, većinom sjevernih, opština.

Ministar Janović, iskoristio je posjetu Plužinama, da pored otvaranja renoviranog sportskog terena, razgovara sa rukovodstvom opštine o daljem unaprjedjivanju sportske infrastrukture u toj opštini.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
JaDovic minist.
Gost
JaDovic minist.

Bravo ministre, to su prave vijesti. Zamislite covjeka koji u svojoj 39-oj godini zivota prvi put vidi jedan grad u drzavi od 13.812 km2

Baranin
Gost
Baranin

😂😂😂😂😂

Izgubljen
Gost
Izgubljen

Znas li moj ministre da je u Pluzinama trenutno gustina stanovnistva 3 na km2 ?

Reklama
Gost
Reklama

Ovaj teren je prioritet i opstine i drzave.
Sve ostalo je odavno rijeseno.

Gkjsuzj
Gost
Gkjsuzj

A sta je ovo,nista vam ne valja,a ovo je jedan od ministara koji je uradio najvise u svom mandatu i napravio prave promjene na bolje za nas sport u granicama mogucnosti

Send this to a friend