Ostali sportovi

Ministarstvo sporta renoviralo sportski teren u Plužinama

Zahvaljujući investiciji Ministarstva sporta, vrijednosti skoro 50 hiljada eura, završena je rekonstrukcija jedinog sportskog terena u Plužinama, lociranog u neposrednoj blizini osnovne i srednje škole i dječijeg vrtića, koji pored djece i učenika, koriste i građani te opštine, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Otvarajući taj renovirani sportski objekat, ministar sporta Nikola Janović, saopštio je da je novo ruho starog sportskog terena u Plužinama, odraz kvalitetnog sistemskog rada i društveno odgovornog odnosa Ministarstva sporta i Vlade Crne Gore, prema lokalnoj zajednici.

“ Ne samo da smo ovom investicijom poboljšali uslove na postojećoj sportskoj infrastrukturi, već smo produžili i vijek trajanja jedinog sportskog terena u Plužinama, koji će djeci, omladini i svim gradjanima ovog kraja, omogućiti kvalitetniju rekreaciju i još bolje uslove za treninge i sportska takmičenja.” – kazao je Janović i dodao da je Opština Plužine, prošle godine kandidovala taj projekat Ministarstvu sporta, koje ga je odmah uvrstilo u listu prioriteta.

,,Imali smo u vidu značaj koji rekonstrukcija sportskog terena ima za lokalno stanovništvo, vodeći takođe računa o ravnomjernom regionalnom razvoju, boljoj valorizaciji potencijala sjevera Crne Gore i razvoju sportsko- rekreativnog turizma“- zaključio je ministar sporta.

Predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić, pojasnio je da je teren bio presvučen asfaltnom podlogom koja nije pogodna za sportske aktivnosti učenika i građana, te da se zbog vještačke trave koja je bila postavljena na betonskoj podlozi, usljed padavina, na njoj zadržavala voda, a tokom zime snijeg i led, tako da je, kako je kazao, uz proširivanje terena, bilo neophodno ukloniti tu betonsku podlogu, postaviti drenažne cijevi, izraditi vodopropustnu podlogu i postaviti novu vještačku travu, kojoj bi u uslovima regulisanog odvodnjavanja rok trajanja bio mnogo duži.

,,Svi ti radovi, izvršeni su stručno i kvalitetno i u skladu sa svim gradjevinskim standardima, što ne bi bilo moguće bez finansijske podrške Ministarstva sporta“- poručio je predsjednik Opštine Plužine, zahvaljujući se Ministarstvu sporta i ministru Janoviću, što su prepoznali značaj ovog projekta koji, kako je zaključio, ,,predstavlja pravi primjer dobre saradnje Vlade i lokalne vlasti”.

Ministarstvo sporta uložilo je u rekonstrukciju sportskog terena 49 hiljada eura, dok je Opština Plužine participirala sa 21 hiljadu eura. Ugovor o sufinansiranju tog projekta potpisali su oktobra prošle godine, ministar Janović i predsjednik Opštine Mijuško Bajagić, kada je Ministarstvo sporta, uz podršku Vlade Crne Gore, krenulo u investicioni ciklus, adaptacije, sanacije i rekonstrukcije postojećih i izgradnje novih sportskih infrastrukturnih objekata u devet crnogorskih, većinom sjevernih, opština.

Ministar Janović, iskoristio je posjetu Plužinama, da pored otvaranja renoviranog sportskog terena, razgovara sa rukovodstvom opštine o daljem unaprjedjivanju sportske infrastrukture u toj opštini.

Send this to a friend