Ostali sportovi

Ministarstvo sporta ulaže u školsku infrastrukturu na sjeveru

Fiskulturna sala bjelopoljske OŠ “Marko Miljanov” biće ove godine, prva u nizu sportskih infrastrukturnih objekata, čije će renoviranje najvećim dijelom finansirati Ministarstvo sporta, dok će preostali dio obezbijediti Ministarstvo prosvjete i lokalna samouprava- dogovoreno je to prilikom radne posjete ministra sporta Nikole Janovića opštini Bijelo Polje, čime kako je poručio, Ministarstvo sporta kreće u drugi investicioni ciklus, kojim Vlada želi da unaprijedi postojeću i izgradi novu infrastrukturu, posebno na sjeveru Crne Gore.
“Cilj nam je, da u kontinuitetu, iz godine u godinu, ulažemo u sportsku infrastrukturu koja će biti u funkciji razvoja crnogorskog sporta“ – saopštio je ministar sporta i u tom kontekstu, na sastanku sa bjelopoljskim predsjednikom Petrom Smolovićem, podsjetio da je Ministarstvo sporta prije pola godine, potpisalo ugovore sa devet crnogroskih opština, kojima je precizirana lista prioritetnih sportskih objekata koje je neophodno rekonstruisati ili izgraditi.

“Očekujemo da shodno ugovorima, najkasnije do ljeta, Šavnik i Žabljak dobiju otvorene terene malih sportova. Privodi se kraju izgradnja otvorenog vježbališta u sportskoj zoni u Mojkovcu i renoviranje gradskog sportskog igrališta u Plužinama. Petnjica bi, kako je planirano, trebalo da završi izgradnju sportskih terena, a opština Rožaje jedan fudbalski teren. Ugovor smo potpisali i sa Andrijevicom , gdje bi trebalo da se gradi tribina na stadionu FK Komovi, a očekujemo i da ulcinjska osnovna škola “Maršal Tito” završi renoviranje fiskulturne sale” – naglasio je ministar Janović, podsjećajući da je Ministarstvo sporta za te investicije, iz svog budžeta, opredijelilo 345 hiljada eura.

Opština Bijelo Polje, poručio je njen predsjednik Petar Smolović, planira u narednom periodu značajna ulaganja koja će se odnositi na renoviranje postojeće, ali i izgradnju nove sportske infrastrukture, dok će, kako je naglasio, sa resornim ministarstvima, nacionalnim savezima i klubovima nastaviti da afirmiše sport u Bijelom Polju. Biće, kako je najavio, obnovljena gradska Sportska sala koja će dobiti i teretanu, a u planu je izmedju ostalog i natkrivanje tribine na Gradskom stadionu. Smolović je na sadržajnom i konstruktivnom sastanku sa Janovićem, iskazao apsolutnu podršku Ministarstvu sporta u nastojanjima, da oblast sporta u Crnoj Gori uredi novim zakonom.

Imajući u vidu da se Ministarstvo sporta, od samog osnivanja posvetilo afirmaciji i razvoju školskog sporta, kao jednom od ključnih prioriteta, ministar Janović, posjetio je Osnovnu školu “Marko Miljanov” gdje je sa direktoricom Jasminom Kalić, dogovorio da će Ministarstvo sporta sa 60 hiljada eura, najvećim dijelom finansirati renoviranje školske sportske sale, čija je rekonstrukcija prema ocjeni bjelopoljske Opštine, najurgentnija. Škola je, podjestila je direktorica Kalić, dostavila Ministarstvu sporta kompletnu neophodnu projektno- tehničku dokumentaciju sa idejnim rješenjem i predračunom radova, vrijednosti oko100 hiljada eura.

Ministar sporta je na kraju radne posjete opštini Bijelo Polje, prisustvovao finalnim utakmicama podgrupa u košarci i odbojci, učenika šestog i sedmog razreda OŠ “Dušan Korać” , OŠ “Pavle Žižić” iz Bijelog Polja i OŠ “Ristan Pavlović” iz Pljevalja. Riječ je o novom sistemu takmičenja koje je iniciralo Ministarstvo sporta i u kojem učestvuje 67 prijavljenih crnogorskih osnovnih škola.

Send this to a friend