Ostali sportovi Budva povela 1:0 protiv Budućnost voleja u finalu plej-ofa odbojkaša, drugi meč serije već danas u Morači (17.30 h)

Može li šampion prvi put da poklekne?

foto: OSCG

Odbojkaši Budve otvorili su finalnu seriju plej-ofa na način kako su željeli – pobjedom od 3:1 protiv Budućnost voleja. Pobjeda na domaćem terenu je prvi od tri koraka ka odbrani titule, što je i cilj za Budvane u ovoj sezoni…

– Ovogodišnji rezultati izgradili su samopouzdanje, što je vjerovatno uticalo da prilično ležerno počnemo, i nijesmo dobro otvorili utakmicu. Takav pristup rezultirao je velikim brojem direktnih grešaka, što je Budućnost iskoristila u drugom setu i taj dio igre riješila u svoju korist. Nakon toga u trećem i četvrtom setu znatno smo popravili servis, na taj način uspjeli smo odaljiti protivnika od mreže, što nam je donijelo određen broj poena iz bloka i kontranapada. Takva igra omogućila nam je da utakmicu riješimo u svoju korist – kazao je za Arenu Miloš Marković, trener Budve.

Budućnost je drugi put u sezoni, u četiri meča, uzela set Budvanima, ali ponovo nije bila ni blizu pobjede.

– Nažalost, ono što je karakteristika naših mečeva protiv Budve je da uvijek jurimo rezultat. Utakmicu smo otvorili dosta bojažljivo, jer priličan broj grešaka Budve u prvom setu nam je omogućavao da stalno budemo u egalu. Negdje smo se trošili do 20. poena i slobodno mogu da kažem da smo ispustili taj set. U drugom je sve ljepše izgledalo, razigrano, momci su, kao što tražim od njih, uživali u igri. Čim pritisnemo boljim servisom, blok nam je jači i bolji, i onda možemo donekle da igramo sa Budvom, koja je dosta iskusnija. U trećem setu smo uspjeli da uhvatimo priključak na 16 poenu, ali smo opet morali da jurimo, jer smo prije toga olako propustili neke poene. A kad jure rezultat, momci izgore, što se vidjelo u trećem i četvrtom setu – rekao nam je Zoran Vukčević, trener Budućnost voleja.

Budućnost volej će danas u ,,Morači“ (17.30 sati), imati priliku da izjednači rezultat u seriji.

– Nadam se da ćemo na domaćem terenu bolje servirati, i da će samim tim biti više odbrana i više blokova. Raduje da smo u prvom meču, izuzev posljednjeg seta, imali tu energiju, koju moramo da imamo da bismo se suprotstavili Budvi. Nadam se da će u drugom meču biti zanimljiva odbojkaška predstava, a Budva, zbog svog iskustva i rostera, je u prednosti i favorit bilo gdje da igramo. Ali mi moramo damo svoj maksimum – dodao je Vukčević.

Budva je ove sezone već jednom slavila u ,,Morači“ (3:1), u ligaškom dijelu, pa želi da ponovi isti epilog.

– Budućnost je pokazala da može biti ravnopravan takmac. Siguran sam da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Povoljna okolnost je ta da smo prvu utakmicu odigrali na svom terenu i ona predstavlja sjajnu opomenu pred gostovanje. Neizvjesne utakmice neophodne su za razvoj mladih igrača i iskreno se radujem takvim susretima. Ipak, vjerujem da ukoliko budemo na visini zadatka nece biti iznenađenja – rekao je trener Budve Miloš Marković.

Send this to a friend