Ostali sportovi

Na redu Džošua?

Dionti Vajlder, šampion teške kategorije profesionalnog boksa u WBC organizaciji, kazao je da “predstavnici i menadžeri Entonija Džošue preklinju ljude iz njegovog tima da dogovore borbu što prije”.

Amerikanac je 1. decembra u kontroverznoj borbi izborio remi protiv Tajsona Fjurija, a prema mišljenju mnogih je bio lošiji bokser u poen skoru.

Za sada organizacija WBC je odbijala da dogovori revanš Vajlder – Fjuri, a Amerikanac je sve više okrenut eventualnom duelu sa Džošuom, šampionom WBA, IBF, WBO i IBO organizacija.

“Tu se ne radi više o ponudama, molbama, dijalogu, nego o klasičnom preklinjanju. Odjednom su nakon duela sa Fjurijem poželjeli da Džošua boksuje protiv mene. Tako nije bilo ranije, mjesecima je inicijativa išla iz mog tima. Vidjećemo što će biti, ja mogu u ring protiv bilo koga, bilo kad i bilo gdje”, rekao je Vajlder.

Džošua, sa druge strane, ima priliku da se bori protiv Luisa Ortiza ili Tajsona Fjurija. Borba Džošua – Vajlder na proljeće imala bi nezapamćen publicitet sa obje strane Atlantika, jer bi profesionalni boks dobio prvog šampiona svih relevantnih organizacija nakon skoro dvije decenije.

Send this to a friend