Ostali sportovi Proslava

Na stadionu Malih sportova obilježen Olimpijski dan

Crnogorski olimpijski komitet uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada organizovao je Olimpijski dan, manifestaciju koja slavi sport i olimpizam, a koja se obilježava sličnim događajima širom svijeta. Olimpijski dan slavi se svakog 23. juna u čast rođenja modernih Olimpijskih igara prije 127 godina.

„Čast nam je i zadovoljstvo što smo domaćini ovako lijepog događaja, koji slavi prave vrijednosti. Posebno je zadovoljstvo što vidimo ovoliki broj djece, koja se uče koliko je važno baviti se sportom i koliko će, baš iz tog razloga, njihova, a i naša budućnost biti ljepša i zdravija. Takođe, pozdravljam i naše olimpijce, kao i velikane našeg sporta, uz uvjerenje da će mnogi od ovih dječaka i djevojčica krenuti njihovim putevima slave“, istakao je Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada.

U prelijepom ambijentu Stadiona malih sportova, kultnog podgoričkog mjesta, festival sporta, rekreacije i zdravih stilova života obilježen je brojnim aktivnostima u različitim sportovima (fudbal, košarka, karate, tenis, rukomet), nagradnim igrama, druženju najmlađih sa proslavljenim crnogorskim sportistima…

„Olimpijski dan je više od sportskog događaja, jer uključuje i kulturne i obrazovne aktivnosti, okupljajući i ujedinjujući sve bez obzira na starost, pol, društveno porijeklo ili sportske sposobnosti. Zato mi je izuzetno drago što pored naših sportista i uvaženih gostiju, ovdje vidim ovoliki broj djece iz svih krajeva Crne Gore. Zahvalan sam i na učešću velikog broja crnogorskih osnovnih škola na Likovnom konkursu, koji smo organizovali u saradnji sa našim partnerom, Jugopetrolom i velikom broju radova koji su pristigli, a koji su ilustracija onoga kako naši najmlađi doživljavaju olimpijski pokret, olimpijski tim i crnogorski sport uopšte. Na kraju, zahvalio bih svima koji su došli da budu dio Olimpijskog dana, kao i Glavnom gradu i našim sponzorima na podršci za organizovanje ovog važnog događaja“, poruka je Dušana Simonovića, predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Glavni grad je u ovoj, olimpijskoj godini ne samo podrškom ovoj manifestaciji pokazao odnos prema olimpijskom pokretu, sportistima i Crnogorskom olimpijskom komitetu. Podsjećamo, u martu ove godine Sekretarijat za kulturu i sport je opredijelio 14.000 eura za naših sedam sportista koji su u tom trenutku bili najveći kandidati za plasman na Igre u Tokiju.

Send this to a friend