Ostali sportovi 12. godinu zaredom

Nacionalne igre Specijalne Olimpijade održane u Herceg Novom

Specijalna Olimpijada Crne Gore je u saradnji sa OŠ “Ilija Kišić” iz Zelenike, kao tradicionalnim partnerom u organizaciji ovog dogadjaja, priredila 12. Nacionalne igre Specijalne Olimpijade.

“Ovaj trodnevni dogadjaj kao i prethodnih 11 godina smo organizovali u opštini Herceg Novi i to u periodu od 11. do 13. oktobra. Na ovogodišnjim igrama je prisustvovalo oko 100 učesnika, sportista Specijalne Olimpijade, naših trenera, volontera kao i stručnih lica za rad sa osobama sa intelektualnim smetnjama. Učesnici su bili iz 10 opština : Podgorice, Nikšića, Pljevalja, Berana, Petnjice, Plava, Rožaja, Bara i Herceg Novog (Bijela i Zelenika), odakle su i naši domaćini.

Organizovana su takmičenja u: atletici, stonom tenisu, fudbalu, pikadu i to u nekoliko divizija. Naši sportisti su pokazali jos jednom veliku volju i želju za takmičenjima i napravili su odlične rezultate.

Osim sportskih takmičenja koja su održana u SC “Igalo”, organizovan je i adekvatan zabavni program na ceremoniji otvaranja, dodjeli medalja sportistima kao i panoramski izlet brodom za sve učesnike Nacionalnih Igara.

Tokom sportskih takmičenja prezentovan je i program Specijalne Olimpijade „Mladi sportisti“ koji naša organizacija sprovodi u Javnim predškolskim ustanovama u sedam crnogorskih opština od 2017. Demonstraciju treninga izvela su djeca iz JPU „Naša radost“ u Herceg Novom, koja u svojoj vaspitnoj jedinici „Topla“ treniraju tri puta nedjeljno.

U sklopu Nacionalnih Igara, a u organizaciji OŠ “Ilija Kišić” održan je i stručni okrugli sto na temu “Dvadeset godina od implementacije inkluzivnog procesa u Crnoj Gori ” na kojem su učestvovali stručni radnici iz dnevnih centara, osnovnih i srednjih škola i socijalnih službi iz pomenutih opština.

12. Nacionalne Igre Specijalne Olimpijade su organizovane uz podršku Ministarstva prosvjete i Opštine Herceg Novi. Specijalna Olimpijada se zahvaljuje našem novom partneru “S Leasing” d.o.o. Podgorica na podršci u organizovanju ovog dogadjaja. Takodje, zahvaljujemo se osoblju partnerske škole OŠ “ Ilija Kišić” iz Zelenike i direktorici gđi Mirković na saradnji i tradicionalnom gostoprimstvu, nadajući se budućoj saradnji. Kao i sve dosadašnje Nacionalne Igre i ove su protekle u duhu sportske inkluzije, promociji sportskih stilova života i medjusobnog druženja”, saopšteno je iz Specijalne Olimpijade Crne Gore.

Send this to a friend