Ostali sportovi

“Nagrada”: Rus koji je prijavio doping sunarodnika suspendovan četiri godine

Ruski atletičar Aleksander Kijute, koji je dao dokaze u istrazi o navodnom dopingu u koji su bili uključeni vodeći atletski treneri, dobio je četiri godine suspenzije zbog kršenja antidoping pravila.

Iz Atletskog saveza Rusije kažu da je Kijute dobio zabranu od Arbitražnog suda za sport zbog pada na doping testu, pokušaja da koristi zabranjenu supstancu i pokušaja da izbjegne testiranje.

Nakon što je bio optužen za dopingovanje, Kijute je stupio u kontakt sa Svjetskom atletskom federacijom (IAAF), i iznio navode da su njegov bivši trener i drugi ruski atletičari uključeni u upotrebi nedozvoljenih supstanci.

Sportisti koji daju “značajnu pomoć“ u istragama kršenja antidoping pravila mogu očekivati da će im biti ublažena kazna, iako u slučaju Kijutea nije naglašeno da li je to urađeno.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Naš jezik
Gost
Naš jezik

U našem pismu, prvi znaci navoda pišu se dolje, za razliku od engleskog pisma, gdje se i prvi i zadnji pišu gore. Na tastaturi su samo gornji, pa se problem prevauilazi kucanjem 2 uzastopna obična zareza.

Anominus
Gost
Anominus

To nije nikakav “problem”, to je samo hir lingvista. Samo “zaludni popovi” primjecuju da li su znaci navoda dolje ili gorije, jer je to podpuno svejedno. Bitno je samo postavit jedan znak na pocetak navoda, a drugi na kraj.

Send this to a friend