Ostali sportovi

Najbolji meč u karijeri

Naspram sebe je imao borca koji nije izgubio od 2012. godine, koji je meč odrađivao pred svojim navijačima, ali je bio jači od svega i postao novi vladar Starog kontinenta. Predrag Radošević savladao je u subotu veče Ronija Gabela u kategoriji 69,8 kilograma i osvojio šampionski pojas u WBO verziji. Crnogorski bokser slavio je odlukom sudija na poene, ali je bilo jasno i tokom duela da će Peđa upisati pobjedu.

“Odradio sam odličan meč, možda i najbolji u karijeri. On je bio spreman i ubijeđen da će pobijediti. Od početka je krenuo žestoko, ali sam mu odgovorio na pravi način. Iznenadio sam ga, možda i sebe, ali mu zaista nijesam ostavio ni promil šansi da se nada pobjedi”, rekao je Radošević agenciji MINA.

Radošević je u Hamelnu ostvario 33. pobjedu u profesionalnom ringu, na kojem ima i dva poraza. Ova titula iz Njemačke je samo uvod za napad na svjetski pojas.

“Čekam WBO listu. Tada ćemo znati da li ću morati da branim titulu, ili će mi odmah pružiti priliku da se borim za svjetski pojas. Biće to treći put da boksujem za prvaka svijeta (porazi od Feliksa Šturma i Lijama Smita)”, jasan je Radošević koji je pobjedu posvetio dugogodišnjem članu stručnog štaba Rajku Tomiću.

“On nije bio samo član stručnog štaba, već dio porodice. Ostavio nam je u amanet da boksujem ovaj meč, ali nije dočekao da se zajedno radujemo pobjedi”, zaključio je Radošević.

Send this to a friend