Ostali sportovi

Naučna konferencija o sportu u martu sljedeće godine

Konkurs za prijavu radova otvoren je još u avgustu i traje do 15. decembra, a kako je kazao predsjednik Naučnog odbora ove konferencije Duško Bjelica učenici će biti skoro sa svih kontinenata. 

“Tu su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu, Fakultet sporta Univerziteta u Ljubljani, zatim Departman za sport i fizičko vapitanje Univerziteta Nevsehir Hači Bektaš Veli iz Turske, Društvo za sportske nauke iz Turske i European Colleague of Sports Science”, naveo je on. 

Kako je istakao, odredili su i pet plenarnih izlagača, među kojims su i dvojica naučnika koji su jedni od najreferentnijih iz oblasti sportskih nauka u regionu Sergej M. Ostojić sa Univerziteta u Novom Sadu i Goran Marković sa Univerziteta u Zagrebu.

“Tu je zatim predsjednik Društva za sportske nauke, najveće i najstarije sportske asocijacije u Turskoj i redovni profesor na Hacetep univerzitetu u Ankari profesor Gijasetin Demirhana, kao i Zang Zang, mladi naučnik zaposlen u Olimpjskom komitetu Kine i doktor Juniširo Jamaučija sa Metropolitan univerziteta u Japanu”, dodao je Bjelica. 

Konferencija CSA se održava pod naslovom “Transformacioni procesi u sportu”, a ovo je 13. put da se organizuje. Do sada se prijavilo 73 autora i koautora na 43 rada, a očekuje se rekordan broj učesnika i radova.

 

Send this to a friend