Ostali sportovi

Naučnici UCG i FIEP-a objavili istraživanja o fizičkom vaspitanju u srednjim školama širom Evrope

Naučnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i najstarije krovne evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja FIEP Evropa, u saradnji sa Crnogorskom sportskom akademijom, objavili su knjigu istraživanja najboljih praksi i situacija u oblasti fizičkog vaspitanja u srednjim školama širom Evrope.

Knjiga pod naslovom “Physical Education in Secondary School: Researches – Best Practices – Situation” (“Fizičko obrazovanje u srednjoj školi: Istraživanja – Najbolji postupci – Situacija”) rađena je dvojezično. Pojedini odlomci su pisani na engleskom, ali i na francuskom jeziku.

Urednici knjige su doc. dr Stevo Popović, prof. dr Branislav Antala, prof. dr Duško Bjelica i mr Jovan Gardašević, a imala je za cilj da obradi istraživanja, najbolje prakse i situacije u oblasti fizičkog vaspitanja u srednjim školama širom Evrope.

– Ovo je prvo izdanje, uz očekivanje, ubrzo, i drugog izdanja, budući da postoji veliko interesovanje autora koji su učestvovali u njenoj pripremi. Na 363 strane istraživačkog rada, knjiga analizira najbolje prakse i situacije u oblasti fizičkog vaspitanja u srednjim školama širom Evrope“ – istakao je jedan od urednika knjige, doc. dr Stevo Popović.

Među sedam recenzenata koji su pregledali tekst bio je i dr Bojan Mašanović, predavač sa nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

9 Komentara na "Naučnici UCG i FIEP-a objavili istraživanja o fizičkom vaspitanju u srednjim školama širom Evrope"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend