Ostali sportovi

Nemčenko najbolji na regati u Tivtu

Maksim Nemčenko najbrži je jedriličar 12. tivatske regate UNA Montenegro kup, koja je održana prethodnog vikenda u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin i UNA Montenegro Tivat.

Odredio je navigacijsku rutu za sat, 51 minut i 22 sekunde, što je novi rekord takmičenja. To je bilo dovoljno za prvo mjesto u klasi sedam, u kojoj se nadmeću jedrilice preko 12 metara. Denis Aksenov je bio drugi, a treći Oleg Smirnov.

U klasi 6 najbrži je bio Marko Radonjić, jedrilica ,,Vesna iz JK Lahor.

U klasi 5 trijumfovao je Frano Tripović iz JK Delfin i jedrilica ,,Sinji galeb. Skiper Aleksandar Jandrić, jedrilica “Stara osvojio je prvo mjesto u klasi 3.

Veliku pažnju privuklo je nadmetanje u klasi J70. Flotom svih sedam jedrilica JK Porto Montengra, upravljele su četiri domaće i tri međunarodne posade. Prvo mjesto osvojio je skiper Gleb Šatkov, drugo mjesto zaslužio je Robert Farkaš JK Delfin, a treći je bio Juri Abramkin iz JK Porto.

Jedriličare je pratio dobar vjetar jačine 15 do 20 čvorova, sunce i dobra sportska atmosfera. Na glavnoj navigacijskoj ruti nadmetala se 31 jedrilica, koje su bile klasifikovane u sedam različitih klasa.

Jedrilice u klasi Optimist i Laser uveličale su svojevrsan festival jedrenja u tivatskom zalivu.

Send this to a friend