Ostali sportovi

Nikola Sjekloća zakazao meč za svjetsku titulu

Crnogorski profesionalni bokser Nikola Sjekloća boriće se 9. decembra u Londonu protiv neporaženog Britanca Entonija Jarda za titulu WBO Interkontinentalnog prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji.

Sjekloći će ovo biti tek drugi meč u poluteškoj kategoriji, nakon što je sredinom marta ove godine u Lajpcigu boksovao neriješeno protiv Njemca Roberta Stiglica za titulu profesionalnog prvaka Evrope.

Od predstojećeg obračuna, Nikola ima velika očekivanja…

“Ovo je velika prilika da se vratim u sam vrh profesionalnog boksa, a smatram da kvalitetom tamo i pripadam. Prihvatio sam meč u poluteškoj kategoriji jer znam da sam kvalitetniji bokser od Jarda. Za meč smo znali i potpisali ugovor prije nepunih mjesec, tako da ovog puta imam dovoljno vremena za pripreme što u većini prethodih mečeva za titule nije bio slučaj. Očekujem pobjedu na gostovanju u Londonu”, rekao je Sjekloća.

Koliko je bitna borba protiv Jarda, potvrđuje činjenica da će pobjednik tog duela imati priliku da boksuje za titulu prvaka svijeta u WBO verziji protiv sjajnog Amerikanca Andrea Vorda.

Jard u profesiionalnom ringu ima svih 13 pobjeda, dok je Sjekloćin skor 32-4-1.

Nikola je počeo sa treninzima u Budvi, dok će završne pripreme i sparinge odraditi u Beogradu.

Send this to a friend