Ostali sportovi

Nikoleta Perović u Bekeščabi

Nikoleta Perović karijeru nastavlja u Bekeščabi. Poslije zapaženevsezone u njemačkom Štutgartu, crnogorska odbojkašica dogovorilaje saradnju sa šampionom Mađarske.

“Zadovoljna sam, radi se o veoma ozbiljnom klubu, koji je već godinama dominira u Mađarskoj i koji ima uvijek velike ambicije. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ćemo zajedno imati zaista dobru priču u sezoni koja slijedi”, kazala je za Arenu Nikoleta Perović.

Crnogorska reprezentativka nakon Luke Bar karijeru je gradila u Norveškoj, gdje je osvojila titulu sa Stodom, zatim je nastupala za Targu Mureš, nakon čega je ostala u Rumuniji, gdje je blistala u Bakauu. Ipak, nakon Norveške i Rumunije uslijedilo je dokazivanje u jednoj od najjačih liga Perović je nosila dres Stutgarta.

“Iskrena da budem, ne znam previše o mađarskoj ligi, mada sam pratila utakmice Bekeščabe, zbog Ksenije Ivanović. Činjenica je da dosta klubova iz Mađarske ima mnogo strankinja, što znači da se u ovoj zemlji zaista ulaže kada je u pitanju ženska odbojka. Vjerujem da će ovo za mene biti novi izazov i još jedan iskorak u karijeri”, naglasila je mlada Baranka.

Velike ambicije

Bekeščaba je minule sezone dominantno osvojila petu uzastopnu titulu 25 pobjeda u 27 mečeva. Osim titule šampiona u Mađarskoj, Bekeščaba je osvojila i trofej Regionalne lige. Titulaje bila jedan od dva trofeja koje je Ksenija osvojila sa Bekeščabom, pošto je u martu osvojila i Regionalnu ligu, koju su igrali klubovi iz Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Austrije. Trofej je izmakao u Kupu, u kojem je u finalu bolja bila Njiređhaza.

“Bekeščaba uvijek ima velike ambicije. Zelja kluba je da se osvoji dupla kruna, ali i da se ponovo napada titula u Regionalnoj ligi”, kazala je Perović, koja će imati priliku da igra i u Ligi šampiona.

“Biće ovo izazovna sezona, tako da ćemo imati sigurno oko 70 utakmica. Ali, svakako da je za mene poseban motiv Evropa, odnosno Liga šampiona. U Ligi šampiona imaćemo motiv da doguramo što dalje. Zelim da ostavim što bolji utisak”, dodala je crnogorska korektorka.

Odavno na radaru

Nikoleta koja potiče iz sportske porodice, dolaskom u Bekeščabu ima priliku da upotpuni kolekciju trofeja. A, saradnja sa šampionom Mađarske nije stigla slučajno.

“Ljudi iz Bekeščabe pratili su me već odavno. Predsjednik kluba bio je na finalu plej-ofa Njemačke i tada je još odlučio da me angažuje. Počeli smo razgovore, a došao je i u Bar da prati mečeve Crne Gore i onda smo postigli konačan dogovor. Drago mi je da smo se dogovorili i želim da doprinem ostvarenju ciljeva”, naglasila je Perović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cetinje
Gost
cetinje

Bravo za uspjeh djevojko. I zasto je narod ovoliko zloban evo ja joj pod rednim brojem 2 cestitam a da je kakva starleta od 1000e bilo bi ovdje rasprava strasna .Stidi li se ovaj narod od samoga sebe da mi je znat?

Marta
Gost
Marta

Bravo mala

Send this to a friend